Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Mihai Fifor, posibilul premier, a fost refuzat de Iohannis ca ministru al Transporturilor

Postat la: 18.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Profitând de precizarea făcută de Dragnea, cum că n-ar exista nici o „listă scurtă" de candidați pentru funcția de premier, iar propria sa candidatură fiind scoasă din discuție datorită opoziției îndârjite a președintelui, analiștii și-au concentrat atenția asupra unei persoane care s-a aflat mai puțin în vizorul atenției publice.

Acesta este Mihai Fifor. Are 46 de ani, a obținut un mandat de senator, de Arad, și se află la al doilea stagiu de parlamentar. În cel precedent a fost președinte al Comisiei pentru Transporturi. Este de formație umanistă, absolvent de Litere și specialist în sociologie și management cultural. În 2015, când Ioan Rus a demisionat de la Ministerul Transporturilor, Ponta l-a propus pentru preluarea mandatului. propunerea a fost însă respinsă de președintele Iohannis pe motiv că nu ar fi avut „experiența și expertiza" necesare, chiar dacă poziția de ministru este în primul rând una politică.

Având o bunâ reputație profesională și morală, Mihai Fifor ocupă o poziție importantă în PSD - aceea de președinte al Consiliului Național. Inființata de Adrian Năstase, aceasta funcție vizeaza coordonarea comisiilor de specialitate ale partidului. Ea a fost efectivă până la debutul președinției lui Geoană, avându-l ca titular pe Adrian Năstase, după care nu s-a mai bucurat de interesul liderilor care vedeau în ocupanții acesteia niște competitori periculoși cu care nici Geoană și nici Ponta nu aveau chef să împartă puterea. Reconsiderat de Dragnea , Consiliul Național a fost cel care a avut un rol important în pregătirea programului de guvernare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE