Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












MIG PRĂBUŞIT la Feteşti: Lunga lista cu avioane MIG 21 Lancer care s-au prăbuşit în România

Postat la: 07.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit azi, în apropiere de Feteşti.

Accidente în care au fost implicate aparate de zbor MIG

MIG PRABUSIT. 12 iunie 2017 - Un aparat de zbor MiG-21 Lancer din cadrul Flotilei 86 a Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit la aproximativ 8 km de capătul de sud al pistei Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Avionul plecase de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi efectua un zbor de antrenament.

MIG PRABUSIT. 1 noiembrie 2010 - O aeronavă militară MiG-21 Lancer cu dublă comandă, s-a prăbuşit lângă baza militară de la Câmpia Turzii. Cei doi piloţi şi-au pierdut viaţa. Aeronava executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie.

MIG PRABUSIT. 14 august 2007- Rezervorul suplimentar al unui avion MiG-21 Lancer, aparţinând Bazei 95 Aeriene Bacău, s-a desprins şi a căzut pe o pajişte din satul Chitii, aflat la graniţa judeţului Neamţ cu judeţul Vaslui. Avionul se afla într-o misiune de cercetare meteorologică. Rezervorul de combustibil gol a fost recuperat, fără a se produce victime sau pagube.

MIG PRABUSIT. 22 noiembrie 2006 - Un avion MiG-21 Lancer de comandă simplă s-a prăbuşit în apropierea unui depozit din comuna arădeană Beliu, pe proprietatea Ocolului Silvic. Avionul aparţinea Bazei 71 Aeriane din Câmpia Turzii şi efectua un zbor de instrucţie de la Câmpia Turzii spre Arad. Pilotul nu a reuşit să se catapulteze la timp şi a decedat. După prăbuşire, în zonă s-a format un crater de şapte metri.

MIG PRABUSIT. 8 martie 2005 - Un aparat de tipul MiG-21 Lancer, care aparţinea bazei militare de la Feteşti şi efectua o misiune de antrenament, s-a prăbuşit la 10 kilometri de oraşul brăilean Însurăţei, între localităţile Bărăganu şi Victoria. Ca urmare a pierderii stabilităţii aerodinamice, avionul s-a angajat în vrie, evoluţie care nu poate fi controlată în cazul avioanelor MiG-21 Lancer. Chiar înainte ca avionul să se izbească de pământ, pilotul a reuşit să se catapulteze şi a scăpat cu viaţă.

MIG PRABUSIT. 26 august 2004 - Două aeronave MiG-21 Lancer de simplă comandă, aparţinând Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii, care decolaseră de pe baza militară Luna, s-au ciocnit în timpul desfăşurării unui zbor de antrenament. Piloţii s-au catapultat în zona localităţii Nazna din judeţul Mureş. Unul dintre avioane s-a prăbuşit în zona localităţii Cristeşti, rănind un localnic, iar celălalt în satul Sântioana, rănind două persoane. Aeronavele au fost distruse. Incidentul s-a produs ca urmare a unor turbulenţe în zona survolată şi a poziţiei soarelui în raport cu poziţia de zbor. A fost primul accident aviatic din România cu implicarea simultană a două MiG-uri, scrie Agerpres.

MIG PRABUSIT. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat la Realitatea TV că este o procedură aflată în derulare şi că nu poate da mai multe informaţii despre starea pilotului până când nu se primesc detalii de la locul accidentului.

Sunt proceduri specifice pe care le desfăşurăm în aceste situaţii", a spus acesta.

Întrebat care este starea pilotului, Mihai Fifor a spus că se realizează o evaluare. "Nu vrem să spunem lucruri înainte de a şti cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu vă putem da informaţii până nu avem detalii de la faţa locului. Sunt multe lucruri pe care le putem specula, dar care vor putea fi stabilite doar în urma unei ancheze", a completat ministrul Apărării.

Un avion MIG s-a prăbușit sâmbătă la Baza Aeriană Borcea. Potrivit primelor informații, la bord se afla un singur pilot, dar starea lui este necunoscută.
MIG PRABUSIT. Un avion MiG-21 Lancer s-a prăbușit la Baza Aeriană Borcea

MIG PRABUSIT. Potrivit unui comicat emis de MAPN, reprezentații Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.

"O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Fetești s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare.

MIG PRABUSIT. Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile", se arată în comunicat.

Martorii au auzit o explozie și apoi au văzut avionul prăbușindu-se. La contact cu solul, avionul a explodat.

Aproximativ 4.000 de oameni care asistau la show-ul aviatic au fost evacuați.

La fața locului sunt prezente echipajele pompierilor și cadre medicale, iar de la Constanța adecolat elicopterul SMURD.

MIG PRABUSIT. MiG-21 utilizat intensiv în conflictele din Orientul Mijlociu

Mikoian-Gurevici MiG-21 este un avion de vânătoare din generația a treia, inițial construit de către Biroul Mikoian și Gurevici din Uniunea Sovietică.

MIG PRABUSIT. MiG-21 a fost văzut frecvent în Războiul din Vietnam și a fost unul din cele mai avansate avioane ale acelui timp. Oricum, foarte mulți dintre piloții nord-vietnamezi experimentați preferau zborul cu MiG-17, din cauza încărcării prea mari a aripii la Mig-21. Cu asemenea încărcare pe aripă, MiG-21 era mai puțin agil și manevrabil decât MiG-17. Folosind aripa delta sovietică au realizat primul lor aparat capabil atât de interceptare cât și vânătoare aeriană. Fiind un avion ușor, putea atinge Mach 2 utilizând o relativ ușoară post-combustie și a fost comparabil cu Dassault Mirage III produs în Franța.

MIG PRABUSIT. A fost de asemenea utilizat intensiv în conflictele din Orientul Mijlociu în anii 1960 și 1970, de forțele aeriene ale Egiptului, Siriei și Irakului împotriva Israelului. Avionul a fost cu mult depășit de F-15 Eagle (proiectat la 10 ani după MiG 21, pentru a contracara MiG-25-ul). Forțele Aeriene Indiene au utilizat la scară largă acest avion după folosirea lui cu rezultate bune în războiul din 1971. În acest război se remarcă prima luptă aeriană între supersonice, mai exact, între un MiG-21 și un F-104, MiG-ul doborând aparatul de producție americană.

MIG PRABUSIT. De asemenea MiG 21 a fost folosit și în invazia sovietică asupra Afganistanului, dar este surclasat de mai noile MiG-23 (ultimele variante) și MiG-27.

Ca și multe alte avioane proiectate ca interceptoare MiG-21 avea o rază scurtă de acțiune, la aceasta adăugându-se și un defect de proiectare la nivelul rezervorului de combustibil (dacă consumul depășea două treimi centrul de greutate se deplasa în spate și avionul devenea necontrolabil), de aici rezultând doar 45 de minute de zbor în condiții ideale. Aripa delta a fost excelentă pentru un interceptor cu bune performanțe ascensionale, însă orice viraj duce la pierderea vitezei. Totuși, greutatea redusă a aparatului face ca la o încărcătură de două rachete AA-2 și cu rezervoarele la jumătate să poată urca cu o rată de 17.670 de metri pe minut, comparabil cu prima variantă de F-16. MIG PRABUSIT.

MIG PRABUSIT. Din cauza lipsei de informații de la data proiectării și introducerii în serviciul activ, caracteristicile avionului au fost de multe ori încurcate (de către NATO și „blocul vestic") cu acelea ale aparatelor similare produse de Sukhoi. De exemplu reputata publicație „Jane's All the World's Aircraft 1960-1961" descrie „Fishbed"-ul (numele de cod dat de NATO MiG-ului 21) ca fiind un proiect Sukhoi, și folosește o imagine a Su-9 "Fishpot".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE