MIG PRĂBUŞIT la Feteşti: Lunga lista cu avioane MIG 21 Lancer care s-au prăbuşit în România
Postat la: 07.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Un avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit azi, în apropiere de Feteşti.
Accidente în care au fost implicate aparate de zbor MIG
MIG PRABUSIT. 12 iunie 2017 - Un aparat de zbor MiG-21 Lancer din cadrul Flotilei 86 a Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit la aproximativ 8 km de capătul de sud al pistei Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Avionul plecase de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi efectua un zbor de antrenament.
MIG PRABUSIT. 1 noiembrie 2010 - O aeronavă militară MiG-21 Lancer cu dublă comandă, s-a prăbuşit lângă baza militară de la Câmpia Turzii. Cei doi piloţi şi-au pierdut viaţa. Aeronava executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie.
MIG PRABUSIT. 14 august 2007- Rezervorul suplimentar al unui avion MiG-21 Lancer, aparţinând Bazei 95 Aeriene Bacău, s-a desprins şi a căzut pe o pajişte din satul Chitii, aflat la graniţa judeţului Neamţ cu judeţul Vaslui. Avionul se afla într-o misiune de cercetare meteorologică. Rezervorul de combustibil gol a fost recuperat, fără a se produce victime sau pagube.
MIG PRABUSIT. 22 noiembrie 2006 - Un avion MiG-21 Lancer de comandă simplă s-a prăbuşit în apropierea unui depozit din comuna arădeană Beliu, pe proprietatea Ocolului Silvic. Avionul aparţinea Bazei 71 Aeriane din Câmpia Turzii şi efectua un zbor de instrucţie de la Câmpia Turzii spre Arad. Pilotul nu a reuşit să se catapulteze la timp şi a decedat. După prăbuşire, în zonă s-a format un crater de şapte metri.
MIG PRABUSIT. 8 martie 2005 - Un aparat de tipul MiG-21 Lancer, care aparţinea bazei militare de la Feteşti şi efectua o misiune de antrenament, s-a prăbuşit la 10 kilometri de oraşul brăilean Însurăţei, între localităţile Bărăganu şi Victoria. Ca urmare a pierderii stabilităţii aerodinamice, avionul s-a angajat în vrie, evoluţie care nu poate fi controlată în cazul avioanelor MiG-21 Lancer. Chiar înainte ca avionul să se izbească de pământ, pilotul a reuşit să se catapulteze şi a scăpat cu viaţă.
MIG PRABUSIT. 26 august 2004 - Două aeronave MiG-21 Lancer de simplă comandă, aparţinând Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii, care decolaseră de pe baza militară Luna, s-au ciocnit în timpul desfăşurării unui zbor de antrenament. Piloţii s-au catapultat în zona localităţii Nazna din judeţul Mureş. Unul dintre avioane s-a prăbuşit în zona localităţii Cristeşti, rănind un localnic, iar celălalt în satul Sântioana, rănind două persoane. Aeronavele au fost distruse. Incidentul s-a produs ca urmare a unor turbulenţe în zona survolată şi a poziţiei soarelui în raport cu poziţia de zbor. A fost primul accident aviatic din România cu implicarea simultană a două MiG-uri, scrie Agerpres.
MIG PRABUSIT. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat la Realitatea TV că este o procedură aflată în derulare şi că nu poate da mai multe informaţii despre starea pilotului până când nu se primesc detalii de la locul accidentului.
Sunt proceduri specifice pe care le desfăşurăm în aceste situaţii", a spus acesta.
Întrebat care este starea pilotului, Mihai Fifor a spus că se realizează o evaluare. "Nu vrem să spunem lucruri înainte de a şti cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu vă putem da informaţii până nu avem detalii de la faţa locului. Sunt multe lucruri pe care le putem specula, dar care vor putea fi stabilite doar în urma unei ancheze", a completat ministrul Apărării.
Un avion MIG s-a prăbușit sâmbătă la Baza Aeriană Borcea. Potrivit primelor informații, la bord se afla un singur pilot, dar starea lui este necunoscută.
MIG PRABUSIT. Un avion MiG-21 Lancer s-a prăbușit la Baza Aeriană Borcea
MIG PRABUSIT. Potrivit unui comicat emis de MAPN, reprezentații Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.
"O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Fetești s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare.
MIG PRABUSIT. Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile", se arată în comunicat.
Martorii au auzit o explozie și apoi au văzut avionul prăbușindu-se. La contact cu solul, avionul a explodat.
Aproximativ 4.000 de oameni care asistau la show-ul aviatic au fost evacuați.
La fața locului sunt prezente echipajele pompierilor și cadre medicale, iar de la Constanța adecolat elicopterul SMURD.
MIG PRABUSIT. MiG-21 utilizat intensiv în conflictele din Orientul Mijlociu
Mikoian-Gurevici MiG-21 este un avion de vânătoare din generația a treia, inițial construit de către Biroul Mikoian și Gurevici din Uniunea Sovietică.
MIG PRABUSIT. MiG-21 a fost văzut frecvent în Războiul din Vietnam și a fost unul din cele mai avansate avioane ale acelui timp. Oricum, foarte mulți dintre piloții nord-vietnamezi experimentați preferau zborul cu MiG-17, din cauza încărcării prea mari a aripii la Mig-21. Cu asemenea încărcare pe aripă, MiG-21 era mai puțin agil și manevrabil decât MiG-17. Folosind aripa delta sovietică au realizat primul lor aparat capabil atât de interceptare cât și vânătoare aeriană. Fiind un avion ușor, putea atinge Mach 2 utilizând o relativ ușoară post-combustie și a fost comparabil cu Dassault Mirage III produs în Franța.
MIG PRABUSIT. A fost de asemenea utilizat intensiv în conflictele din Orientul Mijlociu în anii 1960 și 1970, de forțele aeriene ale Egiptului, Siriei și Irakului împotriva Israelului. Avionul a fost cu mult depășit de F-15 Eagle (proiectat la 10 ani după MiG 21, pentru a contracara MiG-25-ul). Forțele Aeriene Indiene au utilizat la scară largă acest avion după folosirea lui cu rezultate bune în războiul din 1971. În acest război se remarcă prima luptă aeriană între supersonice, mai exact, între un MiG-21 și un F-104, MiG-ul doborând aparatul de producție americană.
MIG PRABUSIT. De asemenea MiG 21 a fost folosit și în invazia sovietică asupra Afganistanului, dar este surclasat de mai noile MiG-23 (ultimele variante) și MiG-27.
Ca și multe alte avioane proiectate ca interceptoare MiG-21 avea o rază scurtă de acțiune, la aceasta adăugându-se și un defect de proiectare la nivelul rezervorului de combustibil (dacă consumul depășea două treimi centrul de greutate se deplasa în spate și avionul devenea necontrolabil), de aici rezultând doar 45 de minute de zbor în condiții ideale. Aripa delta a fost excelentă pentru un interceptor cu bune performanțe ascensionale, însă orice viraj duce la pierderea vitezei. Totuși, greutatea redusă a aparatului face ca la o încărcătură de două rachete AA-2 și cu rezervoarele la jumătate să poată urca cu o rată de 17.670 de metri pe minut, comparabil cu prima variantă de F-16. MIG PRABUSIT.
MIG PRABUSIT. Din cauza lipsei de informații de la data proiectării și introducerii în serviciul activ, caracteristicile avionului au fost de multe ori încurcate (de către NATO și „blocul vestic") cu acelea ale aparatelor similare produse de Sukhoi. De exemplu reputata publicație „Jane's All the World's Aircraft 1960-1961" descrie „Fishbed"-ul (numele de cod dat de NATO MiG-ului 21) ca fiind un proiect Sukhoi, și folosește o imagine a Su-9 "Fishpot".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Acum se explică toate: Creierul nostru "redă în reluare" ultimele 15 secunde din realitatea de lângă noi
Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen și Universitatea din California scot la iveala un adevar surprinzator desp ...
-
Si-a prevazut sfârșitul: Ozzy Osbourne a murit. Acum două săptămâni a susținut concertul de adio pentru fani
Vedeta heavy metal Ozzy Osbourne a murit, la doar cateva saptamani dupa ce s-a reunit cu colegii sai de trupa Black Sabb ...
-
Harta tarilor europene in care cei meteosensibili se simt cel mai rău. România este printre cele mai afectate
O noua teorie circula pe internet legat de faptul ca persoanele meteosensibile se simt din ce in ce mai rau in aceste zi ...
-
Schema băieților destepti din Energie: Conducerea Electrica Serv a sifonat 4,5 milioane de lei
Polițiștii Capitalei au efectuat 11 percheziții domiciliare intr-un dosar de delapidare in care sunt vizate opt persoane ...
-
Google şi OpenAI câştigă aurul la Olimpiada Internaţională de Matematică, o premieră pentru I.A.
Google, prin divizia sa de inteligenta artificiala, si OpenAI au anuntat ca modelele lor AI au obtinut medalii de aur la ...
-
Percheziții DNA la Cristian Popescu Piedone. De ce este suspectat șeful ANPC
Percheziții DNA au loc marți, 22 iulie, la șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone. Procurorii au descins in complexul rezi ...
-
Pare imposibil dar ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurtă zi din istorie
Cercetatorii au anunțat ca ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurta zi din istorie, depașind un record stabilit acum ...
-
Planul secret al Comisiei Europene care lovește direct in piața auto
Comisia Europeana pregatește in secret un proiect de lege care ar obliga companiile de inchirieri auto, precum Sixt sau ...
-
Nu mai e niciun secret: Cercetătorii de la Harvard vorbesc deschis despre o civilație avansată care provine din adâncurile Pământului
Cercetatori de la Harvard și Montana Technological University sugereaza o noua perspectiva asupra fenomenelor OZN, cunos ...
-
Blestemul Red Bull: Felix Baumgartner este al zecelea sportiv care moare tragic de pe o listă neagră a curajului extrem
Moartea fulgeratoare a lui Felix Baumgartner zguduie din nou lumea sporturilor extreme. Celebrul aventurier austriac, in ...
-
Cazul "Andrei Drăgan" - un dosar uitat de opt luni în sertar care lasă vinovații nepedepsiți
La opt luni de la moartea tragica a lui Andrei Marius Dragan, adolescentul de 16 ani decedat in urma unui șir de erori m ...
-
Top 5 inventii care ne-au schimbat vietile, fara sa ne dam seama
Cred ca am observat cu totii avansul tehnologic extrem de rapid din ultimii ani de zile. Asadar, au aparut o multime de ...
-
Cea mai masivă coliziune de găuri negre observată vreodată pune la încercare teoriile despre formarea Universului
O echipa internaționala de astronomi a detectat cea mai puternica și misterioasa coliziune de gauri negre inregistrata p ...
-
Secretul șamanilor confirmat de știință: Mecanismul prin care ciupercile halucinogene vindecă boli si inteneresc organismul cu pana la 60%
O substanța halucinogena extrasa din ciupercile halucinogene ar putea deveni un adevarat elixir al tinereții. Studiile r ...
-
Când vedeți săgeata de mouse pe ecranul bancomatului nu introduceți cardul că rămâneți fără banii din cont
În sezonul turistic, infractorii vaneaza turiștii neatenți, profitand de aglomerația urbana. Bancomatele din zonel ...
-
Șeful ASF a calculat "Curba lui Laffer" pentru România. Modelul pe care ar trebui să-l urmeze Ilie Bolojan dar care nu pricepe absolut nimic. Poate Nicușor Dan sa-i explice
Șeful Autoritații de Supraveghere Financiara, Alexandru Petrescu, vorbește despre situația actuala din Romania, dar și d ...
-
Un bărbat beat a furat o ambulanță din curtea Spitalului de Urgență Giurgiu. A rupt bariera și a gonit până în Teleorman cu politistii după el. S-au tras focuri de armă
Un barbat de 46 de ani a furat o ambulanta din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si a distrus bariera de acc ...
-
Fizicienii confirmă că trăim într-o gaură gigantică din spațiu VIDEO
Autor: Sabine Hossenfelder Este aceasta poate cheia pentru a ințelege in sfarșit universul? Sa vedem. Numarul galaxiilor ...
-
România va avea cat de curand o clima africană: Meteorologii anunță când va fi vârful caniculei în țara noastră
Meteorologul ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca in aceste zile o masa de aer fierbinte din nordul Africii ajunge pe ...
-
Nu a fost stop cardiac! Cauza mortii lui Felix Baumgartner a fost reevaluată. Care a fost cu adevarat motivul care a produs această tragedie
Felix Baumgartner, celebrul sportiv austriac care a intrat in istorie in 2012 dupa ce a sarit cu parașuta din stratosfer ...
-
Christian Sabbagh critică dur sistemul public de sănătate după ce a avut AVC: "Zâmbeam, dar eram singur în lupta pentru viață"
Jurnalistul Christian Sabbagh a revenit la pupitrul știrilor Kanal D, la doar cateva zile dupa ce a suferit un accident ...
-
Devine un obicei anti-creștin: Încă o țară europeană introduce sinuciderea asistată și redeschide vechile controverse
Parlamentul Sloveniei a adoptat vineri o lege care permite moartea asistata, alaturandu-se unui numar tot mai mare de ta ...
-
Rezultate autopsiei în cazul lui Felix Baumgartner: Ce s-a întâmplat fix înainte de prăbușire
Autopsia a confirmat ca Felix Baumgartner a suferit un stop cardiac in timpul zborului cu parapanta motorizata, in accid ...
-
Planul NATO de apărare pe Flancul Estic. Dezvăluirile comandantului trupelor SUA în Europa: "Putem opri un atac într-un interval de timp de care nu s-a mai auzit până acum"
Generalul american Cristopher Donahue, comandantul trupelor SUA in Europa și al forțelor terestre ale NATO, a dat detali ...
-
Răsturnare de situație în ancheta privind Coiful de la Coțofenești: Interlopii români, eliminați de pe lista suspecților
Ipoteza conform careia un interlop roman ar fi comandat furtul Coifului de la Coțofenești și al celor trei brațari dacic ...
-
Un fost homosexual riscă închisoarea după ce a relatat public modul în care a devenit creștin
Un fost activist LGBT din Malta, care se pare ca risca o pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a marturisit ca a lasat in urma ...
-
Bible Chat - aplicația creștină care a cucerit lumea cu ajutorul AI: "Vrem să ajungem la un miliard de oameni"
Bible Chat, o aplicație mobila de consiliere spirituala creștina, dezvoltata de o echipa internaționala coordonata de La ...
-
A fost inventat dispozitivul care transformă visele în secvențe cinematografice. Ca să le poți vedea pe ecran, ca pe un film, ai nevoie doar de un cablu HDMI
O companie olandeza lanseaza un „inregistrator de vis" bazat pe inteligența artificiala: visele pot fi transformat ...
-
Un muncitor din India a dezvăluit pe TikTok veniturile obținute ca livrator în România: Postarea a stârnit un val de reacții online
Utilizatorul YADAV_IN_EUROPE a devenit viral dupa ce acesta a publicat imagini cu presupusul sau caștig lunar ca livrato ...
-
Criza apei potabile e la final. În curând vom putea bea apă din mare! Un aerogel special transformă apa sărată în apă plată folosind doar energia solară
Un nou material revoluționar, creat de cercetatorii de la Universitatea Politehnica din Hong Kong, ar putea schimba radi ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu