Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Meteo: Cod galben de vreme rea in mai multe zone din tara!

Postat la: 17.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproape jumatate din judetele tarii se afla, pana miercuri seara, sub atentionare cod galben de vreme rea - vant puternic, ploi, ninsori insemnate cantitativ si strat de zapada consistent la munte, dar si polei in zonele joase.

Avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) vizeaza 23 de judete si este in vigoare de marti, de la ora 12.00, pana miercuri, la ora 20.00, interval in care precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii.

"La inceput, vor fi mai ales ninsori, care se vor transforma treptat in lapovita si ploaie si vor favoriza producerea de polei in Oltenia, in cea mai mare parte a Transilvaniei, local in Banat si pe arii restranse in rest, cu precadere in Muntenia si in Moldova. Cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si izolat 30-35 l/mp, cu precadere in zonele de munte si in sud-vest", spun meteorologii.

Potrivit acestora, vantul se va intensifica, cu viteze de 50-55 de kilometri la ora in regiunile vestice, dar mai ales in zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Pana miercuri la ora 20.00, este cod galben de intensificari ale vantului, ninsori insemnate cantitativ si strat de zapada consistent in zona de munte, dar si cod galben de polei in sudul Banatului, in cea mai mare parte a Olteniei si a Transilvaniei. Astfel, sunt sub cod galben toate localitatile din judetele Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Caras-Severin, Hunedioara, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj si Maramures, dar si localitati din judetele Arges, Dambovita, Prahova, Timis, Arad, Bihor si Satu Mare.

In plus, precipitatiile vor continua in noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) in estul, sud-estul si centrul teritoriului si se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca a transmis o informare catre prefecturile tuturor judetelor aflate sub incidenta avertizarii meteorologice cog galben, pentru a se asigura ca autoritatile locale sunt pregatite sa gestioneze aceasta situatie.

Potrivit MAI, sunt pregatiti sa intervina aproximativ 5.100 pompieri militari cu 3.050 mijloace tehnice, 9.500 de politisti si 400 de jandarmi montani. Totodata, au fost verificate si sunt pregatite pentru misiuni in zone greu accesibile 37 senilate cu capacitate de trecere marita, 40 autospeciale pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) si 32 autofreze, anunta News.ro.

Reprezentantii MAI cer celor care pornesc la drum in aceasta perioada sa se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs si sa evite drumurile greu accesibile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE