ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Mesajul lui Ponta de 10 mai - ZIUA REGALITĂȚII

Postat la: 10.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a transmis, duminică, un mesaj de felicitare Casei Regale a României, cu ocazia zilei de 10 mai, dar a vorbit și despre semnificația istorică a acestei zile, care a marcat istoria românilor timp de aproape un secol.

"Marcam astăzi un moment fundamental din istoria tarii - Ziua Regalităţii. Vreau cu aceasta ocazie sa transmit, in numele Guvernului României si al meu, cele mai bune gânduri de respect si consideraţie fata Casa Regala, in semn de apreciere pentru contribuţia adusa istoriei, integrităţii si identităţii noastre naţionale.

Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastră zi naţională in perioada proclamării independentei tarii si incoronarii Regelui Carol I pana dupa finalul celui de-al Doilea Război Mondial. In trecut, romanii se bucurau de acest moment prin lupte cu flori si focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regala. Cred ca este important sa retrăim aceasta atmosfera de sărbătoare si acum, iar in acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta in luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare naţională - zi nelucrătoare.

Casa Regala a sprijinit România in momente dificile, ne-a învăţat ce înseamnă patriotismul si a oferit tarii o direcţie puternica prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligaţia sa susţinem aceste valori, sa ne respectam istoria si sa învăţam noile generaţii sa facă la fel. La multi ani Casei Regale!", a transmis premierul Victor Ponta.

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenta de stat si încoronarea primului rege al tarii. Din aprilie anul acesta, ziua de 10 Mai este si zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE