Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medicul echipei de gimnastică a SUA a abuzat sexual sportivele. "Ne spunea că asa ajungem campioane"

Postat la: 22.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Larry Nassar a fost vreme îndelungată medicul echipei feminine de gimnastică a Statelor Unite, postură din care a abuzat sexual mai multe sportive. Nassar, 53 de ani, a fost arestat în noiembrie pentru că ar fi abuzat sexual un copil.

La locuinţa sa au fost găsite materiale pornografice cu minori, iar acuzaţiile au început să curgă în direcţia sa. 12 femei au ieşit în faţă şi au spus că au fost abuzate sexual de doctorul Larry Nassar în timpul consultului medical. Printre ele şi trei gimnaste, Jessica Howard, campioană la gimnastică ritmică în perioada 199-2001, Jamie Dantzscher, componentă a lotului de gimnastică din 1994 până în 2001, şi Jeanette Antolin, o altă fostă gimnastă din lotul naţional.

Acestea au povestit în cadrul emisiunii 60 Minutes cum ajungea Larry Nassar să profite de naivitatea lor: „Era atât de sigur pe el. Pentru un copil de 13-14 ani, era greu să se împotrivească, poate că nici nu înţelegea ce se petrece", a spus Jessica Howard. Aceasta a mai dezvăluit că o dată a mers la ferma soţilor Bela şi Marta Karolyi din Texas pentru fi examinată de doctorul Nassar: „Mi-a cerut să vin fără lenjerie intimă. A început să mă maseze şi să se apropie tot mai mult de zonele intime. Mi-am dat seama că era ciudat, dar n-am avut curajul să zic ceva, pentru că mi se tot spunea cât de norocoasă sunt că am ajuns să primesc atenţie din partea acestui doctor".

Jamie Dantzschar a povestit că a mers la doctorul Nassar în 1995, suferind de durere de spate. „A început să îşi introducă degetele în mine. Mi-a spus că acesta este tratamentul, că aşa o să mă fac bine, ca asa se linistesc durerile si stresul si asa o sa ajung campioana". În culpă a căzut şi Federaţia Americană de Gimnastică, pe adresa căreia a sosit o plângere împotriva doctorului în 2015. Oficialii federaţiei au declanşat propria investigaţie şi au aşteptat cinci săptămâni până să înainteze cazul către instituţiile legale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE