Medicii trag un semnal de alarma! Din ce in ce mai multi romani fac urat cand raman fara bautura! Unii pot muri de "dorul alcoolului"
Postat la: 15.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Statisticile realizate de specialisti in cursul acestui an arata clar ca romanii nu se dau la o parte atunci cand vine vorba de consumul de bauturi alcoolice. Astfel, Romania ocupa primul loc intr-un top rusinos, la nivel mondial, in ceea ce priveste consumul de alcool. Acest studiu arata ca barbatii de la noi din tara, cu varste cuprinse intre 45 si 59 de ani, sunt fruntasi atunci cand vine vorba de alcool.
Conform medicilor, un element important care inclina balanta in aceasta directie este reprezentat de zona Moldovei, unde se consuma cel mai mult alcool din tara. "Exista foarte multe astfel de cazuri peste tot in tara, dar mai ales la nivelul Moldovei. Nu vorbim despre o anumita categorie. Si ultimul studiu realizat spune ca la barbatii intre 45 si 59 de ani suntem pe primul loc in lume la consumul de alcool. Astfel, si un studiu cunoscut la nivel mondial ne plaseaza pe locul intai. Problemele sunt reale si reprezinta un sistem important de alarma", precizeaza dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, coordonator programe No Addict.
Conform medicilor ieseni, situatia este ingrijoratoare atunci cand vine vorba de consumul de alcool. Astfel, la spitalele din Iasi ajung din ce in ce mai multe persoane care prezinta forme grave de sevraj, punand viata pacientilor in pericol.
"Consumul de alcool este deosebit de periculos, iar acest lucru se vede si din adresabilitatea pacientilor. In ultima perioada, aceasta adresabilitate, care are legatura cu probleme cauzate de consumul de alcool, este foarte mare, atat la nivel medical, cat si la nivelul asociatiilor care lupta impotriva alcoolului. De regula, ceea ce am sesizat in ultima perioada, vin din ce in ce mai multe persoane in stadii si situatii din ce in ce mai dificile. Astfel, exista situatii din ce in ce mai grave de sevraj, care este amenintator de viata", adauga dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.
Recuperarea este un proces greoi si de durata
Persoanele care intampina astfel de probleme intra intr-un proces complicat si de durata de recuperare. Astfel, in urma sevrajului pot aparea diverse complicatii de sanatate care sa puna viata in pericol. Avand in vedere aceste riscuri, fiecare situatie trebuie abordata cu mare atentie, pacientii beneficiind de tratamente diferite.
"Se depun foarte multe eforturi pentru ca aceste persoane sa fie recuperate, dar totul depinde foarte mult si de conditia pe care o are. Chiar cei tineri au tendinta de a reactiona extrem de puternic la un sevraj, se pot deshidrata foarte usor si pot aparea diverse fenomene, inclusiv dezechilibre electrolitice, din cele mai importante. Abordarea este individualizata si trebuie facuta dupa o evaluare inclusiv biologica extrem de riguroasa", mai spune dr. Ovidiu Alexinschi.
Citeste si: Lovitura dura pe piata drogurilor din Iasi! In spitale s-a descoperit ceea ce traficantii ar fi tinut secret pana si pe patul de moarte
Aceste semne indica precis ca o persoana este dependenta de alcool
Indiferent de cantitatea de alcool pe care o consuma, o persoana poate fi numita dependenta de alcool atunci cand stilul de viata incepe sa-i fie afectat. Astfel, medicii sustin ca incep sa apara probleme grave de sanatate, dar si problemele in societate, pacientii fiind marginalizati de foarte multe ori.
"Putem spune ca o persoana este dependenta de alcool in momentul in care este afectata pe mai multe planuri. Nu tine neaparat de cantitatea pe care o consuma, chiar daca pentru a deveni alcoolic trebuie sa bei o perioada lunga. Cu toate acestea, totul tine foarte mult de afectarea multidimensionala, de afectarea la nivelul sanatatii, la nivel psihic sau la nivel social. Astfel, se ajunge in situatia in care totul se naruie in jurul acelei persoane, fiind marginalizata din punct de vedere social si familial", incheie dr. Ovidiu Alexinschi.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Politico: O bombă radioactivă cu ceas îl așteaptă pe Trump sub gheața Groenlandei
În sălbăticia înghețată a Groenlandei, un secret radioactiv doarme sub gheață - și ar putea fi o durere de cap pentru Donald Trump dacă președintele ales al SUA își va pune în aplicare amenințarea de a prelua controlul asupra vastei insule arctice, relatează Politico.
-
Iranul dezvăluie existenţa unei instalaţii subterane de nave „în apele din sudul" ţării
Forţa maritimă a Gardienilor Revoluţiei- armata de elită a regimului de la Teheran - a dezvăluit sâmbătă o instalaţie subterană de nave situată „în apele din sudul" ţării, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat.
-
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză: Câştigul salarial mediu net lunar va creşte cu 6,2% în 2025. Câştigul real se va majora cu 1,6%
Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
-
Un „mini cabinet" britanic secret face planuri pentru a lucra cu imprevizibilul Trump
Adevărul fundamental despre Donald Trump, la nivel guvernamental, dar și în rândul liderilor din afaceri și armată din Marea Britanie, este acela că, indiferent de ce s-ar întâmpla, Trump nu este previzibil. Acest lucru este valabil și acum.
-
CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
O carte clasată de CIA timp de peste 50 de ani aduce în prim-plan o teorie surprinzătoare despre sfârșitul lumii. „The Adam and Eve Story" (Povestea lui Adam și Eva), scrisă de Chan Thomas, fost angajat al Forțelor Aeriene ale SUA și cercetător în fenomenele OZN, conține o ipoteză apocaliptică care a fost reținută de agenție până acum câțiva ani.
-
Vladimir Tismăneanu îl ironizează pe Călin Georgescu: „Împerecherea dintr o camaradă de cuib și un tovarăș de organizație de bază a generat venirea pe lume a Mântuitorului securist"
Vladimir Tismaneanu, istoric al comunismului şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland din SUA, l-a numit pe Călin Georgescu, într-o postare pe Facebook, „Mesia cu epoleți", ironizându-l pe fostul finalist prezidențial după dezvăluirile legate de trecutul legionar al mamei sale.
-
Bombardamente, în loc de armistițiu. Armata israeliană a lovit în Gaza, după ce Hamas a blocat intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Armata Israeliană (IDF) susține că avioanele sale de luptă efectuează un val de atacuri aeriene în Fâșia Gaza. Mai multe detalii vor fi furnizate ulterior, adaugă armata, citată de Times of Israel.
-
Trăsnet în economia globală: Rezerva Federală a SUA se retrage din grupul pentru gestionarea riscurilor climatice în sistemul financiar
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat vineri că s-a retras din reţeaua globală de bănci centrale şi autorităţi de reglementare care explorează modalităţi de a supraveghea riscurile climatice în sistemul financiar.
-
Româncă din Germania, scandalizată de prețurile identice cu cele din țară
O româncă stabilită de ani buni în Germania a stârnit un val de reacții în mediul online după ce a făcut o comparație între prețurile din Germania și cele din România. Revoltată de ceea ce consideră a fi o nedreptate pentru românii care trăiesc acasă
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Cinci greșeli prin care le oferiți acces hackerilor la datele personale și bancare stocate pe dispozitivele mobile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu