Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Maria Grapini a scris un roman de dragoste cu pasaje copiate de pe Internet

Postat la: 20.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Viaţa între scrieri şi transcrieri", cartea scrisă de Maria Grapini în 2012, cuprinde pasaje copiate de pe Internet. Anumite pasaje din romanul care prezintă povestea de dragoste a unei femei de afaceri sunt copiate de pe Wikipedia, altele de pe forumul Sfatul Bătrânilor sau de pe site-ul Info Travel Grecia, însă, fără să fie puse în ghilimele.

Contactată de jurnaliştii de la recorder.ro, iniţial Maria Grapini a negat acuzaţiile de plagiat. „Nu, eu nu iau de pe Internet pasaje. Daţi-mi care e pasajul de pe Internet. Nu există", dar când ziariştii i-au citit pasajele respective a venit cu altă versiune. Unul dintre personajele din carte vorbeşte la un moment dat despre istoria Greciei, pasaj copiat de pe Internet de Grapini. „Bine, dar acolo nu se poate inventa, istoria e istorie. Aţi fi vrut să inventez altceva despre Grecia? Dumneavoastră, dacă aţi scrie o carte şi ar trebui să cuprindeţi ceva despre istoria unei ţări, aţi inventa istoria ţării? Eu am scris o carte şi am scris-o cu plăcere. E dreptul meu de cetăţean. Dacă preşedintele Uniunii Scriitorilor şi-a asumat să citească manuscrisul şi apoi să scrie copertă, înseamnă că e în regulă", a spus ea.

Cornel Ungureanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor, filiala Timişoara, a girat această carte, care a semnat şi o recenzie pe coperta a patra. Contactat de jurnalişti, acesta a spus că nu îşi mai aminteşte conţinutul cărţii. „Mi-am pus numele pe o formulă prozastică în care n-am putut să-mi dau seamă că unele fraze au fost copiate de pe Internet. Trebuie să recitesc cartea, am citit-o cu nişte ani în urmă şi nu-mi mai amintesc. Oricum, nu se pune problema valorii literare. Doamna Grapini este un om politic care a încercat să evoce şi să transcrie o autobiografie", a spus acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE