Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mare atentie la ce cumparati! Un specialist IT avertizeaza! eMAG vinde produse second-hand la pret de produse noi

Postat la: 27.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un specialist in domeniul IT atrage atentia asupra produselor care sunt vandute acum pe internet, indiferent de popularitatea site-ului pe care se fac cumparaturile, mai ales ca multe dintre platforme accepta acum vanzarile prin intermediari. Ieseanul povesteste ca o unitate centrala de PC, care a fost prezentata ca un produs complet si pentru care s-a achitat o suma de produs nou, are in interior mai multe componente care au fost fabricate chiar si in urma cu 7 ani.

"Sunt inginer IT, iar acum 5 zile am fost la un prieten care a cumparat de pe site-ul eMAG un calculator cu titlul de nou, care practic era second-hand. Vorbim de produsul Sistem PC Gaming Hurricane V2, Intel Core i5-2400 3.10 GHz, 16GB DDR3. Acest calculator are in el carcasa noua, placa video noua si restul componentelor second-hand. Sa ma fac explicit pentru persoanele care nu sunt in domeniu: procesor i5 2400 s-a fabricat in 2011, iar placa de baza pentru respectivul calculator la fel. eMAG avea in magazinul propriu aceste 2 produse acum 7 ani ca noi, review-urile sunt de 7 ani pe site, iar eMAG-ul lasa acum magazinele care posteaza pe site la ei sa vanda produse second-hand la pret de noi", povesteste Daniel, inginer IT din Iasi.

Au urmat o serie de sesizari la reprezentantii eMAG, insa reactia acestora nu l-a bucurat pe clientul care a descoperit ca a cumparat piese de calculator vechi la pret de produse noi. "Am facut sesizari la eMAG, si ei nu fac nimic. Lumea este mintita, o persoana care nu stie, nu este in domeniu, cumpara un calculator vechi de 10 ani ca nou. Am sunat la eMAG sa ma asigur ca nu s-a schimbat titulatura site-ului si domnul Stefan C., angajat eMAG, mi-a confirmat telefonic la ora 13:46 ca site-ul eMAG vinde doar produse noi. Am incercat sa scriu adevarul despre produs printr-un review, insa mi-a fost sters. Nu am nimic cu nimeni, dar sunt sute de produse de la zeci de vanzatori second-hand vandute la pret de noi. Nu este normal, nu este ok sa mintim lumea", a mai spus inginerul IT.

Dezamagirea cumpararii acestui produs a fost una foarte mare, mai ales ca PC-ul era cadou pentru un copil care abia astepta sa joace ultimele variante de jocuri pe calculator. Din cauza vechimii componentelor copilul nu s-a putut bucura mai deloc, asta deoarece componentele erau depasite din punct de vedere tehnic. "Prietenul meu a ramas profund dezamagit cumparand un calculator pentru copilul lui sa joace jocuri, insa el nu putea sa joace nimic. Nu mai spun ca piesele erau galbejite de timp, am dat jos capacul calculatorului, am citit de pe componente anul de fabricatie, iar vizual se vedeau ca erau ingalbenite de timp, sloturile de video. Mufele dvi in loc sa fie albe cum sunt de noi, erau galbejite, coolerul avea praf pe el. Am anuntat eMAG, nu s-a luat nicio masura, calculatoarele sunt in continuare, iar persoanele care nu sunt de specialitate vor fi amagite in continuare", a mai spus ieseanul.

Reamintim faptul ca mai multe platforme online, printre care si eMAG.ro, ofera posibilitatea tertilor sa vanda produse pe site-ul lor, asta in schimbul unor comisioane. Inginerul IT care a descoperit piesele vechi a facut mai multe solicitari catre eMAG, insa fara succes. "Daca cei de la eMAG nu vor sa accepte ca ce spun eu este adevarat (din cauza comisioanelor primite de la acei parteneri), va rog sa-i rugati sa trimita poze cu cutiile la placile de baza si procesoarele care sustin respectivele firme ca le vand noi. O componenta noua vine in cutia originala (procesorul si placa de baza ar trebui sa aiba cutii cu serii de la producator). Clar, daca nu au cutii, sunt second-hand si clar ca nu au de unde sa aiba cutiile, pentru ca au 10 ani de cand nu se mai comercializeaza de noi. Daca eMAG in continuare nu va lua nicio masura, eu voi cumpara personal un calculator si ma voi adresa autoritatilor", a mai spus inginerul IT din Iasi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE