Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lui Tender i se reduc anii. A fost anulată pedeapsa de 6 ani şi 9 luni de închisoare

Postat la: 24.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este vorba despre o pedeapsă de de 6 ani şi 9 luni. De asemenea, i s-a stabilit, pentru celelalte infracţiuni pentru care fusese condamnat, o pedeapsă de 9 ani şi 2 luni închisoare.

Contestaţia omului de afaceri s-a bazat pe faptul că abuzul în serviciu a fost dezincriminat. Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare. Tender a invocat că, urmare a Deciziei Curţii Constituţionale, fapta de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani şi 9 luni nu mai constituie infracţiune.

" (...)desfiinţează în parte hotărârile penale privitoare la petentul condamnat în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu pe care o constată dezincriminată; descontopeşte pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 7 luni închisoare şi repune pedepsele în individualitatea lor respectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune; 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat; 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani; 5 închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani; contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse respectiv de 4 ani şi 2 luni închisoare, petentul executând în final pedeapsa de 9 ani şi 2 luni închisoare", conform Hotărârii Tribunalului Arad.

De asemenea, magistraţii arădeni au aplicat petentului pedeapsa complementară cea mai grea, respectiv interzicerea exerciţiul drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi dreptul de a fi asociat, acţionar, administrator sau beneficiar real într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale. Ovidiu Tender este încarcerat în Penitenciarul Arad.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE