Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lucian Sova a inceput cu dreptul! A numit un penal la conducerea CFR Calatori

Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, parca a fost pus expre la conducere ca sa distruga CFR Calatori. Dupa scandalul provocat de anuntul conform caruia ministerul intentioneaza sa inchida 100 de rute ale CFR pentru calatori, iata ca acum produce o gafa de proportii.

Asta daca este vorba despre o gafa si nu despre un act deliberat, executat cu rea credinta. Lucian Sova l-a numit sef la CFR calatori pe Leon Bărbulescu, anchetat la greu de procurori pentru achizitii cu spagi si comisioane mascate, cu un mandat de patru luni pentru functia de director general al companiei. Asta dupa ce timp de trei ani CFR calatori a fost condusa de o alta catastrofa, Iosif Szentes.

Leon Barbulescu a fost implicat intr-un dosar greu la acea vreme, si el cu propunere de arestare intr-o escrocherie in care directorul general al Regionalei Cai Ferate Bucuresti a fost arestat, alaturi de administratorul unei firme, in legatura cu un prejudiciu de peste 1,7 miliarde de lei. Cele doua persoane arestate in acest caz au fost Sorin Gavrilescu - director general al Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA - Regionala Cai Ferate Bucuresti si Gabriel Curea - administratorul firmei Top Fire SRL. De asemenea, cercetate in stare de libertate dar cu propunere de arestare in calitate de inculpati: Leon Barbulescu - sef serviciu tehnic, Cornel Mantoiu - director al Regionalei de Transport Feroviar Calatori Bucuresti, Gavrila Manaila - fost director al Regionalei Bucuresti a CFR Calatori si Cornelia Dumitrescu - contabil sef.

Anchetatorii s-au sesizat cu privire la faptul ca unele contracte de prestare servicii ignifugare, incheiate intre conducerile Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA, Regionala Cai Ferate Bucuresti si a Societatii Nationale Transporturi Feroviare de Calatori, si o societate de prestari servicii din Bucuresti, reprezentata de administratorul acestuia, au fost incheiate cu incalcarea prevederilor legale. Acest fapt a dus la prejudicierea Societatii Nationale de Cai Ferate cu importante sume de bani. Persoanele implicate, intre care si Leon Barbulescu, au fost prezentate Parchetului Tribunalului Bucuresti, care a confirmat inceperea urmarii penale pentru comiterea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, abuz in serviciu in forma calificata, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si inselaciune.

De profesie inginer, Leon Barbulescu are o cariera in domeniul feroviar, ultima functie detinuta fiind cea de Director Proiecte Contracte in cadrul S.C. Electrificare CFR S.A. De asemenea, in perioada 1990-2013 a mai ocupat diferite functii de conducere in cadrul CFR Calatori, iar intre 2013-2014 a fost Director Coordonator Proiecte Europene, Director General Adjunct Proiecte Europene si Director Achizitii Contracte in cadrul CNCF CFR SA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE