Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura pentru Apple! Noua solutie de securitate pentru iPhone-uri a fost deja sparta

Postat la: 11.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

iPhone-urile se bucura de o metoda de securitate sporita, care sa protejeze telefoanele impotriva accesarilor nedorite, dar aceasta a fost sparta deja.

Noul update de iOS, varianta 11.4.1, a adus functia USB Restricted Mode. Aceasta e creata pentru a proteja iPhone-urile impotriva dispozitivelor USB pe care agentiile guvernamentale le pot folosi pentru a-ti sparge codul de deblocare al telefonului. Noua functie dezactiveaza accesul USB daca telefonul a fost blocat mai mult de o ora. Totusi, compania de securitate cibernetica ElcomSoft a descoperit deja cum sa treaca de aceasta piedica.

Cercetatorii au descoperit ca temporizatorul este resetat daca ai ocazia sa conectezi un dispozitiv USB pana trece o ora de la blocarea telefonului. In plus, nici nu conteaza daca accesoriul a mai fost folosit cu telefonul respectiv pana in acel moment. Testele arata ca metoda de spargere merge chiar si cu adaptorul Lightning - USB 3. Compania de securitate face acum teste si cu alte adaptoare si a anuntat deja ca adaptorul Lightning - 3,5 mm nu functioneaza.

Conform lui Oleg Afonin, de la ElcomSoft, "odata ce politia confisca un iPhone, ar trebui ca autoritatile sa conecteze cat mai repede telefonul la un accesoriu USB pentru a impiedica blocarea portului prin USB Restricted Mode. Afonin discuta si despre sansele ca un telefon sa fie confiscat in cel mult o ora de la ultima blocare si spune ca sansele sunt mari. Acesta arata ca acum doi ani, un utilizator de iPhone isi debloca telefonul de cel putin 80 de ori pe zi.

Compania spune ca abilitatea de a reseta temporizatorul odata cu conectarea unui accesoriu USB este doar o eroare din partea Apple. Compania a introdus aceasta functie tocmai pentru a-i tine departe pe politisti, asa ca e improbabil faptul ca ar introduce o asemenea portita in sistem. Apple inca nu a oferit un raspuns cu privire la situatie, dar e posibil ca intr-o varianta urmatoare de iOS sa fie rezolvata problema.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE