Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura de gratie pentru Iohannis. PSD isi poate face guvern monocolor!

Postat la: 15.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma calculelor matematice, celor de la PSD le-ar mai trebui 11 mandate pentru a avea majoritatea in Parlament. Pana la aceasta majoritate, PSD are nevoie de alianta cu ALDE, iar pentru decizii majore, care se iau cu doua treimi din voturi si de sprijinul minoritatilor, plus cei de la UDMR.

Victor Ponta a aruncat primul in presa ca exista posibilitatea ca la PSD sa mai vina parlamentari de la alte partide, neprecizand despre ce partide este vorba. Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca dca PSD racoleaza parlamentari si renunta la alianta cu ALDE atunci nu va mai sprijini guvernul. ALDE isi doreste insa parlamentari de la PNL, cativa din aceasta formatiune negociind cu Tariceanu.

O alta teorie sustine ca PSD sa "imprumute" de la ALDE mandtele necesare atingerii majoritatii, in asa fel ca Iohannis sa nu mai poata spune nimic si vizavi de prevederile Constitutiei sa fie obligat sa desemneze un premier de la PSD, iar dupa ce procesul va fi finalizat, parlamentarii respectivi sa se intoarca la ALDE, o solutie la fel de neagreeata de Tariceanu.

Bomba insa o arunca Marius Pieleanu, care a sustinut intr-o declaratie la Antena 3 ca PSD are deja 10 parlamentari care vor trece la aceasta formatiune pentru a aduce numarul de 223 de voturi necesare trecerii unui guvern majoritar, in acelasi timp monocolor, care il va pune pe Iohannis in postura de accepta fara drept de apel propunerea PSD.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE