Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea face precizari la impozitul pe cifra de afaceri. De ce se amana masura si pana când

Postat la: 17.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la finalul ședinței de coaliție, că impozitul pe cifra de afaceri ar fi produs atât efecte pozitive, cât și efecte negative, rezultate în urma analizelor și simulărilor făcute.

„S-a discutat despre impozitul pe cifra de afaceri. (Mihai Tudose - n.r.) le-a explicat şi colegilor din coaliţie, mie îmi explicase, că toate analizele şi simulările pe care le-a făcut, şi n-a mai fost nevoie să dureze mai mult, arată că acea măsură ar fi produs efecte bune într-o anumită privinţă, dar ar fi afectat societăţile comerciale din România care acţionează corect şi îşi plătesc în mod onest datoriile către stat. În schimb, rămân în continuare să analizeze modalităţi, acţiuni, prevederi prin care dintr-o zonă de mare business statul român să încaseze impozitul pe profit aşa cum ar fi normal. Şi asta înseamnă că vor avea discuţii inclusiv cu companiile respective, discuţii pentru a vedea ce ar putea face statul român pentru ca acele companii să devină mai profitabile, pentru că este interesul comun", a explicat Dragnea.

De asemenea, el a precizat că i-a cerut premierului să analizeze „foarte atent" activitatea preşedintelui ANAF. „Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF. Şi m-a asigurat şi pe mine, şi pe colegii din coaliţie că se va întâmpla lucrul acesta în zilele următoare. A făcut o informare despre întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles. În opinia mea, a fost o vizită bună. (...) Nu a fost chemat acolo, a solicitat să aibă o întâlnire şi s-a acceptat", a arătat liderul social-democrat. În ceea ce priveşte simulările pe taxa de solidaritate, Dragnea a punctat că „dacă impactul financiar pozitiv este unul semnificativ, sigur că măsura urmează să fie implementată, dacă nu produce alte lucruri negative. Dacă impactul financiar este unul negativ, n-are rost". Întrebat care va fi pragul de la care va fi introdusă taxa de solidaritate, Dragnea a răspuns că „de la pragul semnificativ".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE