Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Litra lui Szenteș a ajuns șef la CFR SA

Postat la: 30.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, l-a demis in urma cu cateva zile pe directorul general al CFR SA, Marius Chiper. Ca l-a demis pe Marius Chiper nu este nicio tragedie pentru companie, tragedie a fost atunci cand l-a pus fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu.

Insa, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, ministrul Felix Stroe a vrut sa-l numeasca ca director interimar la CFR SA, in locul lui Chiper „pentru o luna de zile pana se organizeaza concursul", pe un director cu vechime de la o alta companie feroviara de stat. Dar, respectivul director, al carui nume nu-l facem inca public din motive lesne de inteles, a refuzat postul din fruntea CFR SA. In aceasta situatie, ministrul Felix Stroe si secretarul de stat care raspunde de domeniul feroviar, Ninel Cercel, fost director al Regionalei CFR Calatori Craiova, au ajuns la concluzia ca pentru o luna de zile la sefia CFR SA sa fie numit tocmai controversatul director comercial de la CFR Calatori- Marcel Litra. Decizia aceasta este ca si cum ai sari din lac in put. De ce?

In 2006, Marcel Litra, de 31 de ani, expert instructor la Centrul National de Expertiza a Personalului din CFR, si Constantin Roman, de 45 de ani, instructor general incadrul Regionalei CFR Brasov, au fost arestati 29 de zile de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures pentru luare de mita si pentru punerea in pericol a sigurantei pe calea ferata, dupa ce un angajat al CFR Mures a reclamat ca a fost declarat necorespunzator de catre comisia formata din cei doi, intrucat nu le-a platit sumele pretinse de acestia. Procurorii i-au acuzat pe Marcel Litra si Constantin Roman ca ar fi pretins si incasat sume cuprinse intre 40 si 60 de lei de la un numar de 181 de angajati ai CFR din judetul Mures, pentru ca acestia sa promoveze examenul anual de testare profesionala si de autorizare pe functii, in perioada 22-24 februarie. Avand un asemenea CV impresionat impanat cu o condamnare pentru luare de mita, Marcel Litra a fost promovat de catre directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, fost membru UDMR trecut recent la PSD Sector 5, pe postul de director comercial, unde va trebui sa gestioneze toate contractele comerciale ale companiei. Adica, lupul Litra este paznic la oile de la CFR Calatori ale lui Szentes, iar acum la cele de la CFR SA.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE