Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liliana Minca se pregateste sa ia locul lui Liviu Pop la Ministerul Educatiei in mini-remanierea lui Grindeanu

Postat la: 11.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De cateva zile, umbla zvonul ca Liviu Pop, ministrul Educatiei, ar putea fi schimbat din functie. Miscarea se va face intr-un soi de mini-remaniere, pe fondul celor cerute de presedintele Iohannis ("doar o demisie e prea putin, alegeri anticipate sunt prea mult"). Asadar, nu demisia intregului guvern Grindeanu, ci o mica remaniere, cu cativa tapi ispasitori.

Jianu s-a demis singur dupa incidentele din Piata Victoriei, Iordache a fost demis - in aparenta si-a dat demisia - pentru ca asta trebuia oricum. Se vorbeste ca ar putea fi schimbat si Razvan Cuc, de la Transporturi, omul baronului de Giurgiu Bădălau (cunoscut si ca Senatorul "Ficatel", pentru ca a luat spaga ficati de pui), cum se mai zvoneste ca o sa fie Ana Birchall pana la urma titulara la Justitie, iar locul acesteia de la relatia cu UE va fi luat de o persoana de la secretariatul guvernului.

Dar sa revenim la Educatie. Liviu Pop, care a calcat si el pe langa doctrina lui Liviu Dragnea, ramane senator PSD de Maramures. Tocmai ce a devenit pe 4 februarie, cand cea care ocupa pozitia asta in parlament si-a dat demisia, preferand sa ramana manager la Spitalul Judetean. Pop era locul doi pe lista, asa ca a ajuns senator. Si-acum vine bomba. In locul lui la Educatie va fi numita Liliana Minca. De fapt, fosta Minca, actuala Ghervasuc (ca a divortat, se zice ca fostul sot a surprins-o intr-o ipostaza neplacuta cu un deputat din Arad). Acum se explica de ce Dragnea, prin Grindeanu, a pus-o secretar de stat la Educatie, fapt ce a mirat pe toata lumea.

Liliana Minca, fiind mai cunoscuta asa decat Ghervasuc, e traseista prin partide cu state vechi. A evoluat in nu mai putin de sapte partide (unele pe ruta dus-intors): PC, UNPR, PPDD, PND,  PSD, UNPR, PSD, ALDE. Pe vremea cat a fost sefa la LOTO era in PC, unde alaturi de George Copos si alti lideri au dat tunurile din Dosarul Loteria. Dar mai e "prinsa" in cateva dosare si azi. Exista martori care sustin ca intr-o incapere plina cu deputati ai unui partid prin care s-a perindat, Minca ar fi spus: "Nici nu stiti ce bine este acum sa mergi si sa scrii la DNA". Asta dupa ce a fost acuzata ca ar fi facut denunturi la procurori ca sa scape de acuzatii din dosare. Ce moralitate ar avea o astfel de persoana ca sa fie in fruntea Invatamantului românesc?

Plus ca Minca-Ghervasuc are un CV care o "recomanda" fix pentru asa ceva, iata cateva fapte din biografia neromantata: "A fost o elevă mediocră. A absolvit un liceu industrial după care s-a angajat în 1988 ca muncitoare la Uzina Steaua Roșie, într-o perioadă în care marile orașe erau închise, ea fiind din județul Botoșani. Imediat se detașează ca muncitor practicant la Ministerul Industriei Electrotehnice si Electronice, unde devine dactilografă. Deja faptul că a fost secretara lui Victor Stănculescu până în 2000 este de notorietate. Ceea ce nu se știe este evoluția educației acestei activiste-traseiste de partid. În 1993 Ghervasuc se înscrie la Universitatea Spiru Haret și reușește în 1999 să obțină licența în Management Financiar-Bancar. Spiru Haret devine acreditată abia în anul 2000. In perioada 2005-2008, asadar in numai trei ani, Mincă-Ghervasuc mai face și Facultatea de Management turistic, un Master în Securitate și apărare Națională, un Master în Managementul Sectorului Public și un Doctorat în științe militare și informații iar acum e si Lector Universitar."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE