Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lia Olguta Vasilescu, despre legea salarizării unice: Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează

Postat la: 05.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lia Olguța Vasilescu a declarat sămbătă seara că până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, iar peste acest prag se va înregistra o creștere de 45%.

Ministrul Muncii a arătat că în legea salarizării unitare, la care Executivul Grindeanu lucrează, sunt prevăzute "mai multe praguri". Astfel, "până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari", a adăugat ministrul.

Vasilescu s-a referit și la pensii, precizând că următoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toţi pensionarii din România. Atunci, punctul de pensie crește la 1.000 lei. Întrebată când va ajunge în Parlament legea salarizării unitare, Vasilescu a spus că nu poate da un termen fix, deoarece urmează o serie de discuţii cu sindicaliştii.

"Nu pot să vă dau o dată concretă, pentru că trebuie să avem mai întâi discuţii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care îl avem şi în programul de guvernare, că va trebui să fie adoptată până la data de 1 iulie anul acesta", a spus Lia Olguța Vasilescu.

Nu este primul anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu, pe tema salarizării unice. Recent, ministrul Muncii a anunțat că salariul minim pe economie va crește la 1750 de lei, după ce va fi adoptată noua lege a salarizării. Ea a mai menționat că primarii vor avea trei trepte de salarizare și, după aplicarea majorării, Primarul General al Bucureștiului va avea salariu de ministru.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE