Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Leicester City confirmă decesul patronului. Niciunul dintre cei cinci pasageri din elicopter nu a supravieţuit

Postat la: 29.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Clubul Leicester City a confirmat, duminică seara, decesul patronului grupării, Vichai Srivaddhanaprabha, şi al altor patru persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbuşit lângă King Power Stadium.

"Cu cel mai adânc regret şi cu inima sfâşiată confirmăm că preşedintele nostru, Vichai Srivaddhanaprabha, se află printre cei care şi-au pierdut viaţa în mod tragic, sâmbătă seară, când elicopterul care îl transporta pe el şi pe alte patru persoane s-a prăbuşit lângă King Power Stadium. Niciuna dintre cele cinci persoane aflate la bord nu a supravieţuit", se arată într-un comunicat al clubului englez. Poliţia din Leicester a confirmat, de asemenea, decesul omului de afaceri şi a publicat numele tuturor pasagerilor.

"Cinci persoane se aflau la bordul elicopterului când s-a întâmplat incidentul. Cum formalităţile de identificare nu s-au făcut, se crede că acestea sunt preşedintele Leicester City Football Club, Vichai Srivaddhanaprabha, doi membri ai stafului său, Nursara Suknamai şi Kaveporn Punpare, pilotul Eric Swaffer, precum şi pasagerul Izabela Roza Lechowicz", a precizat poliţia, adăugând că, în accident, nu au existat victime aflate la sol.

Meciul pe care Leicester urma să-l joace cu Southampton, programat, marţi, în Cupa Ligii, a fost amânat.

Elicopterul patronului Leicester City s-a prăbuşit sâmbătă noaptea (27 octombrie), în parcarea stadionului King Power, după meciul cu West Ham United din campionatul Angliei. Meciul dintre Leicester City şi West Ham United a început în jurul orei 17.30 (ora Angliei, 19.30, ora României), şi s-a terminat cu o oră înainte ca elicopterul să decoleze.

Conform martorilor, s-a auzit o explozie puternică, iar apoi cei prezenţi au văzut o bilă uriaşă de foc, notează bbc.com. Jucătorul Leicester Kasper Schmeichel a luat-o la fugă înspre locul în care elicopterul s-a prăbuşit. Potrivit unui fotograf acreditat la meciul dintre Leicester şi West Ham United, motorul elicopterul s-a oprit, a făcut un zgomot asurzitor, s-a învârtit în spirală şi apoi a căzut.

Iniţial, s-a speculat că în elicopter se aflau şi Aiyawatt Srivaddhanaprabha, fiul patronului şi vicepreşedinte al clubului, dar informaţia a fost infirmată.
Vichai Srivaddhanaprabha era cunoscut ca un om generos

Vichai Srivaddhanaprabha avea 60 de ani şi era tatăl a patru copii. El şi-a început afacerile în 1989 şi a făcut avere în Thailanda din activităţi de tip duty-free. Averea lui este estimată la peste patru miliarde de euro, fiind al cincilea cel mai bogat om din Thailanda.

Srivaddhanaprabha a cumpărat clubul Leicester în 2010, cu 39 de milioane de lire sterline, când evolua în liga a doua. Sub patronajul său, echipa Leicester a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului englez, câştigând campioantul în sezonul 2015/2016.

El era cunoscut şi ca un om generos: de ziua lui, în aprilie, a dat 60 de bilete pentru un sezon întreg şi oferea frecvent mâncare şi băutură gratis la meciuri. Mai mult, el a donat două milioane de lire pentru un nou spital de copii din Leicester, un milion pentru un departament medical în cadrul universităţii din oraş, 100.000 de lire pentru a ajuta la reînhumarea lui Richard al III-lea şi 23.000 de lire pentru un fan care strângea bani pentru boala rară a fiului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE