Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Legatura ciudata dintre Regele Mihai si Gigi Becali

Postat la: 12.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regele Mihai I a decedat saptamana trecuta, la Aubonne, in Elvetia, la varsta de 96 de ani. El va fi inmormantat sambata, 16 decembrie. Putini stiu ca intre fostul suveran si Gigi Becali exista o legatura.

Copie fidela a Hotelului Biron, in prezent Muzeul Rodin din Paris, somptuoasa vila de pe Aleea Alexandru, cunoscuta drept „Palatul" lui Gigi Becali, l-a gazduit ani buni pe cel care l-a fortat pe Regele Mihai sa abdice, anume pe Petru Groza. Lucrarile de constructie a cladirii au fost finalizate in anul 1915, iar dupa crahul bancii Marmorosch, Iancu Manu isi pierde o mare parte din avere si ii vinde casa lui Max Auschnitt, sfatuitorul Elenei Lupescu in probleme financiare. La vremea aceea, barbatul, un petrecaret notoriu, era unul dintre cei mai importanti industriasi ai Romaniei, administratorul Uzinelor de Fier si al Domeniilor Resitei, cea mai mare societate pe actiuni care a existat in tara noastra. Relatiile industriasului putred de bogat cu Casa Regala au dat nastere uneia dintre cele mai surprinzatoare povesti ale timpurilor.

Se spune ca, in 1930, dupa exil, la revenirea in tara si reinscaunarea pe tron, Carol al II-lea ar fi vrut sa ii daruiasca vila amantei sale, Elena Lupescu. Totusi, din motive necunoscute, regele s-ar fi razgandit si ar fi ales sa o gazduiasca pe dragostea vietii lui intr-o casa luxoasa de pe Aleea Modrogan. Max Auschnitt ar fi ordonat atunci saparea unui tunel care sa lege casa Elenei de palat si in acest fel, regele si amanta sa se poata intalni nestingheriti, fara sa dea de banuit. Dupa instalarea regimului comunist, industriasul a fugit din tara, iar nationalizarea din 1948 a transformat locuinta din Aleea Alexandru in resedinta prim-ministrului Petru Groza, care a locuit acolo pana la sfarsitul vietii.

Politicianul comunist este cel care, alaturi de Gheorghiu-Dej, l-a silit pe Regele Mihai sa abdice. Demnitarul ocupa la acea vreme de functia de prim-ministru si era puternic sustinut de Moscova. Dupa exilarea fostului suveran, Groza a preluat fraiele tarii, fiind succedat de Gheorghiu-Dej. Dupa Revolutie, vila le-a fost retrocedata mostenitorilor lui Auschnitt. Ulterior, acestia i-au vandut-o actualului proprietar, Gigi Becali.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE