Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lazea: România are cea mai mare inegalitate de venituri între cei care muncesc, din UE

Postat la: 19.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România are cea mai mare inegalitate de venituri între minimul şi maximul de venituri realizate de cei care muncesc, a declarat marţi Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, remarcând că această discrepanţă este mare „în ţările care au cotă unică de impozitare".

„Inegalitatea de venituri între cei care muncesc - nu între cei care muncesc şi cei care stau cu mâna întinsă după ajutoare sociale - este, în România, cea mai mare din Uniunea Europeană. Primele 20 de procente din populaţie câştigă de 8,2 ori mai mult decât ultimele 20 de procente. Ţările care ne urmează în acest top, de exemplu Bulgaria, poate nu întâmplător sunt şi cele care au cotă unică de impozitare", a declarat Valentin Lazea, la o conferinţă pe tema reformelor economice organizată de Curs de Guvernare.

„Această inegalitate de venituri generează neîncredere în rândurile populaţiei. Tânărul nu-l mai crede pe bătrân, transilvănenii nu mai au nicio treabă cu oltenii şi aşa mai departe", a mai spus economistul-şef al BNR. El a precizat că vorbeşte în nume personal şi nu reprezintă opinia Băncii Naţionale.

Ca măsuri pentru atenuarea acestei discrepanţe între veniturile mari şi cele mici, Valentin Lazea propune „creşterea salariului minim pe economie şi o impozitare în progresie moderată a veniturilor". „Sunt mândru că în 2005, când eram la Ministerul Finanţelor, am introdus impozitul pe venitul global. Bineînţeles, nici acum nu mă dezic de el", a mai spus Valentin Lazea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE