Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Laura Codruța Kovesi candidează pentru postul de șef al Parchetului European

Postat la: 22.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Surse din cadrul Comisiei Europene afirma ca fostul procuror sef al DNA va candida pentru functia de procuror general al Parchetului European. Până la această oră, Laura Codruța Kovesi nu a avut nicio reacție pe marginea acestui subiect. Candidatura este sprijinita de Monica Macovei.

Comisia Europeană a transmis că selecția candidaților pentru funcția de șef al Parchetului European este făcută de o comisie independentă și că Executivul UE nu e implicat în această procedură. „Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens", precizează Comisia Europeană.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef DNA pe 9 iulie 2018, de președintele Klaus Iohannis la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader. În prezent, Kovesi este procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului General. Potrivit site-ului consilium.europa.ru, misiunea Parchetului UE va fi combaterea fraudei împotriva finanțelor UE. Acesta va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE.

Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10 000 EUR sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane EUR. Parchetul UE va lucra în strânsă colaborare cu autoritățile naționale de aplicare a legii. De asemenea, va colabora îndeaproape cu alte organisme precum Eurojust și Europol. Parchetul UE ar trebui să își preia atribuțiile până la finalul anului 2020.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE