Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Kovesi: Dispariţia lui Ghiţă a fost anunţată târziu Poliţia ar trebui să răspundă

Postat la: 18.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi seară că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filajul Poliţiei, precizând că dispariţia acestuia a fost raportată procurorului DNA de caz după aproximativ 16 ore.

Procurorul şef al DNA a afirmat că Poliţia Română trebuie să răspundă cum a fost posibilă dispariţia lui Ghiţă, în condiţiile în care acesta era sub control judiciar, care implică mai multe obligaţii, între care interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta la Poliţie ori de câte ori este chemat şi trebuia monitorizat de Poliţie

„Cel puţin de când conduc DNA, este pentru prima dată când un inculpat care este pe această măsură a filajului dispare aşa pur şi simplu şi nu mai poate fi Kovesi a mai spus că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut „de sub filajul Poliţiei", iar dispariţia acestuia i-a fost anunţată procurorului DNA după aproximativ 16 ore.

Întrebată cum îşi explică însă că poliţiştii care efectuau filajul nu au fost găsiţi răspunzători de către ancheta internă, Kovesi a răspuns: „Şi-au făcut treaba şi Ghiţă a dispărut, e foarte simplu. (...) Dacă nu e nimeni vinovat, Ghiţă Sebastian a dispărut pur şi simplu". Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în şedinţă secretă, emiterea unui mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie.

Astfel, Sebastian Ghiţă va fi dat în urmărire internaţională, numele său urmând să fie introdus în reţeaua Interpol, alături de date care să ajute la identificarea lui. Fostul deputat a fost dat în urmărire naţională, în 5 ianuarie, iar în 6 ianuarie procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională, după ce Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE