Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis prezidează ședința de guvern în care s-ar putea discuta ordonanța amnistiei și grațierii

Postat la: 18.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri dimineață la Palatul Victoria, unde cel mai probabil va prezida ședința de Guvern. Executivul va adopta, astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă care aduce o serie de modificari importante în legislaţia penală, dar nu este clară întinderea lor.

Potrivit sursei citate ar urma să fie graţiate o serie de pedepse şi, pe lângă graţiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislaţia în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, conflictul de interese şi instituţia denunţătorului. Președintele are dreptul, potrivit Constituției, să prezideze ședințele de Guvern.

Este pentru prima dată când președintele Klaus Iohannis își exercită acest prerogativ, după ce în presă a apărut informația că pe ordinea de zi s-ar afla un proiect care vizează modificarea legislației în ceea ce privește abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conflictul de interese și instituția denunțătorului.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi seara, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiunile grave.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE