Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis cere pace: "Pentru moment, sabia lui Damocles pare a fi îndepărtată"

Postat la: 23.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la şedinţa de bilanţ privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe anul 2016, alături de ministrul interimar al justiţiei, Ana Birchall, procurorul general, Augustin Lazăr, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, şi preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea.

„Sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată", a adăugat președintele, referindu-se la abrogarea OUG 13. Președintele Klaus Iohannis a declarat că DNA rămâne o instituție-cheie în România, care a arătat că obiectivele propuse pot fi transformate în realitate.

„Veți avea în mine un partener și veți găsi la mine un sprijin necondiționat. Dezvoltarea reală a României depinde de asta", a declarat președintele în discursul rostit la bilanțul DNA, în care a menționat că la începutul acestui an lupta anticorupție a fost pusă la încercare, aluzie la încercarea Guvernului de a modifica prin ordonanță de urgență codurile penale. În opinia lui Klaus Iohannis, „am intrat într-o nouă etapă de maturizare a României".

Succesul luptei anticorupție a ajuns să fie apreciat nu doar intern, ci şi la nivel internațional, ţara noastră fiind în punctul de a exporta acest model în regiune, a declarat șeful statului. El consideră că această transformare s-a produs și prin schimbarea mentalităților și a arătat că este nevoie de echilibru și înțelepciune, pentru ca progresele să nu fie pierdute.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE