Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis cere Guvernului să vină urgent cu soluţii la legea care a permis eliberarea din penitenciare

Postat la: 16.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis cere Guvernului să vină urgent cu soluţii la legea care a permis eliberarea din penitenciare a unor deţinuţi, care au recidivat ulterior. Şeful statului a transmis că soguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

„Spun clar şi răspicat, siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă. Trebuie să tragem câteva concluzii, rapid, şi să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniştit acasă şi să nu se teamă că un delicvent vine peste el", a spus preşedintele.

El a precizat că a observat tot felul de poziţii, şi de la guvernanţi, de la majoritatea parlamentară şi Opoziţie.

„Toate arată că se caută vinovaţi. Nu aceasta este soluţia, nu a rezolvat niciodată vreo problemă. Solicit Guvernului României să facă, într-un timp scurt, o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiţie, se poate intra în procedură foarte urgent, în Parlament. Se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină să caute vinovaţi, în loc de soluţii", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă va avea, miercuri, o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema efectelor legii recursului compesatoriu, care a dus la eliberarea din penitenciare a unor deţinuţi, înainte de termen, şi care au făcut noi infracţiuni.

Legea recursului compensatoriu a intrat in vigoare la finalul anului 2017. Potrivit legii, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. De la intrarea ei în vigoare, legea a stârnit numeroase controverse.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE