Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis anunţă că va merge la şedinţele de Guvern: „Am constatat din partea premierului o dorință de colaborare”

Postat la: 18.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Iohannis a făcut anunțul la o zi după ce i-a cerut premierului agenda de lucru a fiecărei ședinte a Guvernului.

„Da, am solicitat agenda, cred că trebuie să vedem lucrurile îun pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie şi chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu sunt simple.

Am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare. În repetate rânduri m-a invitat. Iată că voi colabora, voi merge la şedinţele de Guvern", a anunţat preşedintele Iohannis.

Șeful statului a luat această decizie după PSD a cerut Guvernului o ordonanţă pe amnistie şi graţiere, în şedinţa Consiliului Naţional de duminică. Întrebat acum despre această ordonanță, Iohannis a afirmat că ar fi o eroare foarte gravă pentru România.
Ce prevede Constituţia

Potrivit articolului 87 din Constituţie, preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea prim-ministrului, în alte situaţii.

De asemenea, şeful statului prezidează şedinţele Executivului la care participă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE