Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis a semnat revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi. Cine va fi noul procuror general al DNA

Postat la: 09.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizie de la Cotroceni. Astazi, Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi. Seful statului a afirmat ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a procurorului general al DNA, Laura Codruta Kovesi, in chiar ziua in care a plecat din tara, in concediu. Stirea a fost facuta publica de purtatorul de cuvant al institutiei prezidentiale, Madalina Puscalau. Iohannis a spus ca indiferent cine va lua locul Laurei Codruta Kovesi, lupta anticoruptie trebuie sa continue la cele mai inalte standarde impotriva celor care infaptuiesc astfel de acte penale.

Semnarea decretului apare la o luna de cand Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca procurorul general al DNA sa fie revocat din functie de catre presedinte. Urmeaza ca procurorul general al Romaniei sa numeasca un procuror sef interimar la DNA, dupa care sa fie propus un nou sef al institutiei de catre ministerul Justitiei, care sa primeasca aviz din partea CSM si care sa fie numit in functie de presedintele Iohannis, procedura care va mai dura ceva vreme.

Ca atare, numele noului sef plin al DNA in locul Laurei Codruta Kovesi este greu de anticipat in acest moment. Se speculeaza ca procurorul general al României, Augustin Lazar, o va numi interimar tot pe Kovesi (dupa cum a mai fost folosit in trecut modelul Daniel Morar ca procuror general, sau Daniel Horodniceanu la DIICOT). Asta pana cand ministrul Justitiei Tudorel Toader va face o propunere care sa treaca de CSM si, mai mult, sa fie aprobata de presedintele Iohannis, care ar putea taragana numirea la fel cum a facut cu revocarea lui Kovesi. In acest caz, procurorul sef interimar - daca va fi tot Kovesi - ar mai putea sta in functie chiar si cateva luni. O alta varianta ar fi numirea in interimat al unui adjunct al sefei DNA din cei doi - Marius Iacob si Calin Nistor -, ambii fiind fideli Laurei Codruta Kovesi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE