Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jurnalistul Marian Gârleanu câștiga la CEDO un proces important pentru intreaga presa din România

Postat la: 26.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cunoscutul jurnalist Marian Gârleanu a câștigat un important proces la CEDO, legat de documentele secrete din "CD-ul Afganistan", un proces care dureaza de multi ani, dar in care a demonstrat ca i-au fost incalcate drepturile la libera exprimare si a fost tinta unor numeroase abuzuri. Procesul castigat de Gârleanu este foarte important, ca precedent, si pentru restul presei din România.

"Se pare că sunt singurul ziarist care câștigă în ultimii 15 ani, un proces la CEDO împotriva abuzurilor unor instituții ale statului român. Nu a fost ușor deloc, dar cu ajutorul marilor maeștri ai baroului român Doru Costea și Diana Olivia Hatneanu, am reușit să apăr, cu umilele mele puteri, jurnaliștii curajoși și munca lor. Doamne Ajută! România a fost condamnată pentru încălcarea grosolană a art. 10 din Convenție. Adică pentru încălcarea dreptului la liberă exprimare. P.S. Îmi aduc aminte cum mi-au fost alături în acele vremuri jurnaliști adevărați ca Petre Mihai Băcanu, Bogdan Ficeac, Cristian Tudor Popescu, Bogdan Comaroni, Mircea Toma, Liviu Mihaiu, Mircea Dinescu, Mihai Bumbes sau ziare ca România liberă, Ziua, Academia Cațavencu sau.... Washington Post, The Guardian ori New York Times. Alături de libertatea de exprimare și împotriva abuzurilor. Dar au fost și politicieni ca madame Monica Macovei care mă înfierau cu mânie proletară că 'de ce n-am publicat documentele strict secrete'! Noaptea minții... care continuă!", a declarat Marian Gârleanu.

Amanunte despre acest caz de la CEDO se pot citit AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE