Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Judecata de Apel" a popilor care îl şantajau pe şeful homosexual

Postat la: 22.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procesul e gata, urmează sentinţa definitivă. Preoţii îl şantajau cu o casetă compromiţătoare pe fostul episcop de Huşi, cerându-i acestuia bani mulţi şi funcţii importante în ierarhia bisericească.

Curtea de Apel Iaşi a finalizat procesul în care trei preoţi din judeţul Vaslui au fost judecaţi pentru şantaj, victima lor fiind fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un băiat. Magistraţii au decis că vor pronunţa sentinţa definitivă în acest caz controversat în data de 8 martie. Decizia va fi definitivă. Dosarul preoţilor Gheorghe Damian, Mihai Bumbu şi Sebastian Jitaru a fost finalizat de prima instanţă, la Vaslui, toţi primind pedepse cu suspendare pentru şantaj.

Preoţii-inculpaţi au fost acuzaţi că i-ar fi spus fostului episcop al Huşului, Cornel Onilă, că vor publica o presupusă casetă în care ar apărea întreţinând raporturi sexuale cu persoane de acelaşi sex. Potrivit procurorilor, Corneliu Onilă ar fi fost atacat pe două paliere. Pe de o parte, colegul său de la Catedrala Episcopală, Sebastian Jitaru, voia funcţia de episcop vicar, şi i-ar fi transmis încă din data de 30 mai 2017 că, dacă nu se conformează, va publica materialul în presă. Pe de altă parte, preoţii Damian şi Bumbu nu ar fi fost interesaţi de funcţii, ci de bani. Ei ar fi acţionat alături de o altă persoană, nenominalizată de procurori, pentru a obţine suma de 50.000 de euro de la Corneliu Bârlădeanu.

„Pentru a disimula caracterul ilicit al sumei pretinse şi pentru a contracara eventuale măsuri de înregistrare, inculpaţii Damian Gheorghe şi Bumbu Răzvan Mihail au folosit în permanenţă sintagma «datorie» referindu-se la suma de 50.000 de euro solicitată atunci când au comunicat prin SMS cu persoana vătămată. Din discuţiile telefonice (...) a rezultat faptul că suma de 50.000 de euro ar fi urmat să fie împărţită de cei doi inculpaţi, inculpatul Bumbu Răzvan Mihail urmând a utiliza suma respectivă la achiziţia unui autoturism", au precizat procurorii DNA Iaşi, care au instrumentat dosarul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE