Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jaful de la TAROM a primit girul lui Dragnea și Grindeanu care au inaugurat primul avion-țeapă

Postat la: 24.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miercuri, la ora 11,00, in prezenta premierului Sorin Grindeanu si a liderului PSD Liviu Dragnea, a fost prezentat cu mare fast spre a fi inaugurat unul din noile avioane Boeing 737-800 care va face parte din flota TAROM.

Totul a fost prezenat ca o mare achizitie, ca o mare victorie a companiei. Insa, Ziuanews atragea atentia inca de ieri ca nu este vorba decat de un mare jaf, despre o mare teapa adusa românilor. Acest avion este primul sosit in tara din cele doua care au fost achizitionate in leasing la uriasa suma de 340.000 dolari rata lunara, in conditiile in care, asa cum prezentam, fostul management deja purtase negocieri pentru mai multe aeronave Boeing la 220.000 dolari rata lunara si la posibilitatea omogenizarii intregii flote printr-un proces de refleet.

Nava a fost preparata initial pentru compania turceasca Pegasus, care dorea s-o utilizeze in regim de low-cost, iar pentru ambele aeronave daduse deja un avans de 20%. Pegasus a intrat in datorii uriase si se afla in impas financiar, asa ca a renuntat la aeronave. Drept pentru care Boeing se grabea sa gaseasca contractant de leasing. Din start, asadar, avioanele puteau fi cumparate cu 20% mai putin, pentru ca li se achitase avansul, puteau fi negociate la un pret si mai mic pentru ca erau deja configurate in low cost, iar TAROM, cum aratam, le va putea utiliza in acest sezon cel mult in regim charter. Cu toate acestea se vor plati 340.000 de dolari/ luna fata de un maxim de 240.000 de dolari, cum ne spun specialistii.

In plus, desi vopsirea avioanelor (branduirea) se putea face si in tara, in service-ul TAROM, la un pret extrem de mic, sau chiar in fabrica la Boeing, la un pret considerat acceptabil, s-a preferat ca avionul sa fie vopsit in Irlanda, la 120.000 de dolari, o suma extrem de mare. Mai mult, pentru branduirea avioanelor s-a deplasat in Irlanda o delegatie de smecheri ai TAROM, insotiti de niste stewardese de Playboy, care au prestat servicii extra pentru binele companiei. Si uite asa, jaful de la TAROM a primit girul lui Grindeanu si Dragnea, care au participat la fastuoasa inaugurare. Bineinteles, românii sunt cei care se vor inghesui pe scaunele de low-cost si in avioanele care au fost platite la preturi de lux, dar care nu au nici macar facilitati de servirea mesei calde.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE