Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-a tras un bonus financiar de 136.000 de euro

Postat la: 26.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Controversatul director general al CFR SA, Marius Chiper, omul impus de fostul ministru tehnocrat garantat de PDL, Dan Costescu, a demonstrat ca tupeul si nesintirea sa n-are limite. El impreuna cu ceilalti patru membri ai Consiliului de Administratie - Mircea Jorj - presedinte, Serban Raicu, Marius Mihut Pitigoi, Ion Mircea si Viorel Nicolae Cretu, si-au tras bonusuri de performanta incredibile pentru anul 2016.

Si nu orice suma, ci banii multi, multi de tot. Astfel, fiecare membru al Consiliului de Administratie, inclusiv Marius Chiper, au bagat in buzunar un bonus de circa 80.000 de lei, adica aproape 18.000 de euro. Insa, pe langa acest bonus, Marius Chiper a mai beneficiat de inca un bonus de manager, atentie, de 529.000 de lei, adica aproximativ 118.000 de euro. Incredibil, dar adevarat! Omul impus de tehnocrati si garantat acum de actualul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, a incasat pentru anul trecut din bani publici 136.000 de euro, ceea inseamna circa 11.500 de euro pe luna, adica cam aproape de trei ori mai mult decat presedintele Romaniei, premierul sau presedintele Senatului si Camerei Deputatilor.

Este surprinzator ca Marius Chiper a incasat aceste bonusuri desi nu si-a indeplinit toate criteriile de performanta din contractul de mandat, in special cele care vizeaza atragerea de fonduri europene si realizarea de investitii in timp ce compania CFR SA are datorii istorice de peste 1,2 miliarde de lei care nu sunt achitate. Mai grav este ca Marius Chiper a incasat si bonus ca membru in CA dar si ca manager al CFR SA. Trebuie precizat ca presedintele CA - Mircea Jorj, si unul dintre membrii CA - Marius Mihut Pitigoi, sunt oamenii de incredere ai fostului ministru al Transporturilor - Ioan Rus.

Ion Teleanu

 

DREPT LA REPLICĂ


Articolul Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-tras un bonus financiar de 136.000 euro" conţine informaţii false, care nu se regăsesc în Raportul de activitate al CFR SA pe anul 2016, document oficial fundamentat pe date financiare și rezultate corect raportate și verificate de instituțiile financiare superioare ale Statului, raport oficial care este și publicat pe site-ul companiei.

Directorul general interimar al CFR SA, domnul Marius Chiper, care a preluat conducerea companiei în data de 08.12.2015 nu avea posibilitatea legală și nici nu a încasat sumele cuprinse în raportul pentru anul 2016, acestea referindu-se la activitățile derulate în anul 2015. De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, membrul din Consiliul de Administratie care deține și funcția de director general nu încasează venituri în calitate sa de membru în CA, așa cum în mod eronat și tendențios este precizat în articol.

Modul de calcul al indemnizației directorului general al companiei, precum și sumele reale încasate pentru poziția de Director General interimar sunt documente publice care se regăsesc atât pe site-ul companiei, cât și în declarațiile de avere completate și publicate pentru anii 2015 și 2016, iar dacă acestea ar fi fost consultate ar fi permis autorului articolului realizarea unei informari corecte si obiective asupra acestui subiect.

În realitate, sumele vehiculate în acest articol sunt total incorecte, neregăsindu-se în capitolul Cheltuieli cu personalul din Raportul de activitate pe anul 2016, document publicat pe site-ul companiei.

În consecință apreciem că autorul, în cazul de față ziuanews.ro, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita CFR SA minime clarificări sau informaţii privind datele financiare și rezultatele cuprinse în raportul de activitate, respectiv despre modul de realizare a indicatorilor de performanță stabiliti prin contractele de mandat, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât directorului general, cât și companiei în sine.

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, compania își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea publicației ziuanews.ro, solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE