Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelul nu va accepta rezoluția ONU privind colonizarea

Postat la: 24.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Israelul nu se va conforma rezoluţiei care cere oprirea colonizării adoptată vineri de Consiliul de Securitate al ONU, a anunţat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

"Israelul respinge această rezoluţie antiisraeliană ruşinoasă a Naţiunilor Unite şi nu i se va conforma', se arată într-un comunicat al biroului premierului israelian. "În condiţiile în care Consiliul de Securitate al ONU nu face nimic pentru a opri masacrul a jumătate de milion de persoane în Siria, el se raliază împotriva singurei democraţii adevărate din Orientul Mijlociu, Israelul, şi numeşte zidul de vest (Zidul Plângerii) 'teritoriu ocupat'", se menţionează în comunicat.

Rezoluţia adoptată vineri de ONU cere Israelului "să oprească imediat şi complet orice activitate de colonizare în teritoriul palestinian ocupat, inclusiv în Ierusalimul de Est", unde se află Zidul Plângerii, locul cel mai important al iudaismului. Rezoluţia a fost adoptată de Consiliul de Securitate după ce SUA au decis să nu-şi folosească dreptul de veto.

În textul rezoluţiei se arată că Israelul încalcă legislaţia internaţională şi că demersul său este un obstacol în calea implementării soluţiei a două state. Comunitatea internaţională critică de multă vreme politica Israelului cu privire la coloniile din Cisiordania. În 2011, Washingtonul şi-a exercitat dreptul de veto asupra unei rezoluţii similare, pe motiv că ar afecta procesul de pace în Orientul Mijlociu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE