Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israel a fost acuzată că a furat norii Iranului pentru ca sa nu cadă ploaia

Postat la: 03.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un general iranian a acuzat luni Israelul că manipulează norii pentru a împiedica ploaia să cadă în Iran şi a vorbit despre un „furt de nori" pe teritoriul ţării sale.

„Schimbarea climatică din Iran este suspectă", a declarat generalul de brigadă Gholam Reza Jalali, comandantul Apărării pasive iraniene, la un colocviu naţional despre protejarea populaţiei, în contextul în care Iranul se confruntă cu o secetă severă, informează AFP. „Ingerinţa externă este bănuită că a jucat un rol în schimbarea climatică. Centre ştiinţifice din ţară au realizat un studiu despre acest subiect şi rezultatul său confirmă ipoteza", a adăugat oficialul iranian. Potrivit declaraţiilor sale, citate de ISNA, „Israelul şi o altă ţară din regiune au echipe mixte care lucrează pentru ca norii ce ajung pe cerul iranian să devină incapabili să genereze ploaie". „În plus, ne confruntăm cu un fenomen de furt de nori şi de zăpadă", a adăugat generalul Jalali. Potrivit agenţiei ISNA, generalul iranian a citat „un studiu realizat pe durata a patru ani", potrivit căruia, dincolo de altitudinea de 2.200 de metri, toate zonele montane cuprinse între Afganistan şi Marea Mediterană sunt acoperite cu zăpadă, cu excepţia regiunilor din Iran.

Generalul Jalali „deţine probabil documente pe această temă despre care eu nu ştiu, însă, pe baza cunoştinţelor meteorologice, nu este posibil ca o ţară «să fure» zăpadă sau nori", a declarat Ahad Vazife, directorul Agenţiei naţionale de meteorologie din Iran, citat de agenţia de presă ISNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE