Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ionel Arsene neagă implicarea lui Dan Turturică în dosarul traficului de influenţă

Postat la: 24.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele CJ Neamţ Ionel Arsene susţie că nu Dan Turturică este jurnalistul al cărui nume ar fi fost pomenit de judecătorii bacăuani în motivarea deciziei de cercetare sub control judiciar în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă. Declaraţia a fost făcută, în exclusivitate, la Realitatea TV, în emisiunea Talk News, cu Denise Rifai.

"Îmi pare rău că este adus în discuţie numele lui Dan Turturică, acuzatiile mele nu se referă la el. Nu dau detalii despre denunţători de profesie," a precizat apropiatul lui Liviu Dragnea. Ionel Arsene a precizat însă că e surprins de faptul că astfel de informaţii au ajuns, pe surse, în presă. "Avocaţii mei au cerut încheierea, nu am primit-o, însă informaţiile au apărut pe surse. Deocamdată, nu vreau să vorbesc despre dosar, sigur că totul poate fi pus într-o cheie politică, dar va veni şi vremea când voi vorbi," a precizat el.

Reacţia lui Arsene vine ca urmare a faptului că în denunţul făcut împotriva sa şi apărut în presă se face o referire la "redactorul-șef de la 'România liberă', funcţie pe care Dan Turturică o ocupa în perioada respectivă. Jurnalistul ar fi fost cel care urma să direcţioneze banii primiţi de Ionel Arsene, din partea lui Gheorghe Ștefan, către Horia Georgescu, la acea vreme șef al Agenției Naționale de Integritate.

Jurnalistul Dan Turturică, coordonatorul site-ului digi24.ro, a negat orice implicare. "Nu am primit, niciodată, nicio sumă de bani de la Ionel Arsene sau de la vreun alt politician. Nici pentru a intermedia vreo acțiune a autorităților pentru sau împotriva cuiva și nici pentru a publica vreun articol. Nu am nicio calitate în dosarul DNA în care este implicat Ionel Arsene și în niciun alt dosar. Nici măcar cea de martor. În afara celor două fraze din denunț, "redactorul-șef al 'României libere'" nu este menționat de nimeni, nicăieri. Și asta în condițiile în care vorbim de o lungă perioadă în care toate conversațiile celor implicați au fost monitorizate."

Fostul şef ANI, cel la care ar fi trebuit să ajungă şpaga dată de Gheorghe Ştefan, a făcut şi el precizări: „Atât DNA, cât și instanța de judecată au stabilit, în mod clar și fără echivoc că remiterea sumei de bani NU a avut finalitatea urmărită..." (adică realizarea traficului de influență ). De asemenea, numele meu nu apare în niciun proces verbal de interceptare a comunicațiilor de orice natură, astfel cum rezultă din documentele făcute publice de către parchet și instanța de judecată. Modalitatea în care numele meu era folosit, fără știința mea, nu îmi poate fi imputată", scrie Horia Georgescu pe Facebook.

În document se mai menţionează că Gheorghe Ştefan a susţinut că i-a dat 15.000 euro lui Ionel Arsene, în schimbul promisinii că acesta îi va da, mai departe, redactorului şef de la acea vreme al ziarului România Liberă, în scopul publicării unor articole denigratoare despre preşedintele de la acea vreme al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE