Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ion Cristoiu: "Contributia majora a regimului PSD la victoria spectaculoasa a Codrutei Kovesi"

Postat la: 28.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"Comisia LIBE a decis prin vot secret desemnarea Codrutei Kovesi pentru functia de procuror european. Desigur, dat fiind ca in Consiliul de ministri pe primul loc s-a situat candidatul Frantei, se mai poate vorbi de un examen al negocierilor intre cele doua institutii. Judecind insa dupa rezultatul din Comisia LiBE, dupa atmosfera de la audieri, dupa bubuiturile de Katiuse mediatice ale presei internationale, Codruta Kovesi are mari sanse sa fie european.

Dar chiar daca nu va fi, chiar daca in culise se vor face alte jocuri (ceea ce nu cred, jocurile fiind facute in favoarea sa din clipa cind i s-a spus sa-si depuna candidatura si sa se plinga la CEDO), votul din Comisie e un succes urias al Codrutei Kovesi, un moment care o propulseaza drept vedeta in plan european.

Mai ales ca el vine dupa o audiere publica, transmisa in direct de televiziunile din Romania. Si daca ne gindim la cit de sensibili sint romanii la imaginea pe plan european, la ce se face si se drege nu numai la Bruxelles, dar si la Paris, la Berlin, asa cum pe vremea lui Stalin lesinau la vestea ca un roman a devenit vedeta la Moscova, e usor de priceput ca votul din Comisia LIBE are si va avea mai departe efecte colosale in Romania. Printre ele se numara si confirmarea spectaculoasa a tuturor abuzurilor comise de DNA sub conducerea Codrutei Kovesi, a tuturor aberatiilor de pe vremea Binomului. Daca fosta sefa a DNA, acuzata in Romania de abuzuri pentru care intralta parte ar fi fost demult la inchisoare, nu numai ca n-a ajuns, dupa demitere, procuroare de provincie, de unde a plecat si unde - intre noi e vorba-ii e locul, dar mai mult a obtinut victorii dupa victorii in drumul catre functia de procuror sef al Parchetului European, inseamna ca tot ce s-a scris si s-a spus despre abuzurile, dar si despre incompetentele ei in Romania, au fost produsul implicarii Penalilor.

Jurnalistii care au criticat-o sint slugi ale coruptilor, in timp ce jurnalistii care i-au facut un masaj nerusinat cu limba - Gabriel Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Rares Bodan, Ioana Ene Dogiu si Dan Tapalaga, ca sa-i enumeram doar pe cei mai harnici - sint intruchiparea virginitatii morale si a profesionalismului absolut.

Dupa spectacolul de sunet si lumini, pentru ca audierea in Comisia LIBE asta a fost, un spectacol si nici nu pu tea fi altfel, virtutile unui procuror nu se verifica prin intrebari si raspunsuri puse de ageamii, acompaniate de urale sau huiduieli (e ca si cum un pilot de vinatoare si-ar da examenul la Comisia de Cultura a Parlamentului), ci in fata unor specialisti, am fost sunat de Petriana Codrut, de la Mediafax (nu scriu directoare, ca sa nu se creada ca ma dau mare), pentru a raspunde unor intrebari despre rezultatele audierii. Intrebarile si raspunsurile au fost publicate pe site-ul Mediafax inca de marti seara, sub titlul Ion Cristoiu: Kovesi este Simona Halep a penalului. Chiar din prefata la interviu, selectata de agentie, declaram:

„Daca luam celalalt plan, al impresiei din tara, pot sa spun cu deplina responsabilitate ca, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a Romaniei".

Marti seara, am tinut sa precizez, indiferent de rezultat, deoarece nu stiam rezultatul votului de a doua zi. Era o prudenta exagerata, ivita din credinta ca in Istorie totul e posibil.

In realitate, eram sigur ca votul ii va fi favorabil.

Si dintr-un motiv simplu.

Si eu, daca as fi fost europarlamentar strain, as fi votat pentru Codruta Kovesi.

Si nu neaparat, pentru ca asa mi s-a spus, ci pentru ca imaginea Codrutei Kovesi, care mi s-a prezentat mie, europarlamentar strain, a fost cea a unei Luptatoare neinfricate impotriva Coruptiei.

Un arhanghel Gabriel cu fusta dind cu sulita in balaur.

Ca aceasta e imaginea la care s-a lucrat ne dovedeste textul delirant al lui Cristian Tudor Popescu la Digi24, SRI tv 1. Nu reproduc din el, pentru ca nu e nevoie. Ajungi sa citesti ce se scria in presa comunista despre tinarul Nicolae Ceausescu fata in fata cu Zbirii de la Siguranta si cu Calaii de la procesul de la Craiova.

Codruta Kovesi nu mai e acum Tutankamon. E o luptatoare de la Termopile, plina de cicatrici pina si pe picioare. Nare varice; are cicatrici. De la sulitele coruptilor.

Un europarlamentar strain stie despre Codruta Kovesi ceea ce i s-a oferit de presa internationala. Despre J.F. Kennedy, taica-sau, bogatul sef de Clan, a spus cind Clanul decide ca play boyul sa candideze :

„O sa-l vindem pe John ca pe corn flakes."

Astfel s-a transpus in practica invatatura lui Joe Kennedy, tatal lui J.F.K. si sef al Clanului:

„Aminteste-ti ca important nu e ceea ce esti, ci ceea ce cred oamenii despre tine ca esti".

In cazul Codrutei Kovesi, strainii nu stiu ce e in realitate fosta sefa a DNA, altfel spus ceea ce stim noi, romanii. Ei stiu ceea ce le-a oferit si le ofera presa straina.

Si ce le-a oferit pina acum presa straina?

Ca Romania a incaput pe mina Penalilor din PSD, condusi de Penalul Penalilor, Liviu Dragnea.

Ca acesti penali, pentru a-si face mendrele, ataca Bruxellesul, care incearca sa-i potoleasca, dar mare lucru nu poate.

Acesti penali si-au luat drept tinta pe Arhanghela Arhanghelilor, ce mai incolo si incoace, Arhangheloaia, Codruta Kovesi.

Si prin manevre murdare, sprijiniti si de presa coruptilor, cu care se lupta presa cinstitilor, in genul Realitatea tv, Digi tv si alte unitati ale Diviziei Presa, Penalii au reusit s-o dea jos pe Codruta Kovesi de la sefia DNA, ca sa scape ei de catuse.

Ea insa nu s-a lasat, si iat-o candidind pentru postul de procuror sef european nu pentru scaun, nu pentru lovele, ci pentru a dobori acum Balaurul coruptiei europene.

Si in clipa cind ea si-a depus candidatura, Regimul corupt, Penal, antieuropean de la Bucuresti, s-a napustit asupra ei ca s-o blocheze. Sectia pentru investigarea infractiu nilor din Justitie, aflata la cheremul lui Liviu Dragnea, a convocat-o chiar cind se pregatea sa mearga la Bruxelles. A convocat-o vineri, 15 februarie 2019. Sintem in 28 februarie 2019. De atunci au trecut 13 zile. Ati mai auzit ceva de dosar? S-a mai facut ceva la el? Nu s-a facut nimic. Nici nu stii ce sa crezi. E scenariu sau e prostie? Pentru ca normal ar fi fost ca ancheta sa continue. Cum n-a continuat, sintem tentati sa credem ca a fost o diversiune creata pentru a adinci imaginea de hartuire a Codrutei Kovesi de catre Regimul de la Bucuresti. Pentru straini nu conteaza astfel de subtilitati. Conteaza ca tocmai cind era pe cale sa fie aleasa e citata la Sectie. Sa adaugam acestei nerozii si altele, de la convocarea pentru a o acuza a Elenei Udrea din Costa Rica pina la fonfleul cu casele din America, lansat exact in ziua cind Codruta Kovesi era audiata in Comisia LIBE.

Unul dintre temeiurile imaginii de luptatoare a Codrutei Kovesi a fost dat de imaginea actualului regim de regim care vrea sa ingenuncheze Justitia de dragul coruptilor. Ce face Guvernul exact cind Codruta Kovesi cauta sa convinga Europa ca e victima Coruptilor din Romania care au pus gind rau Justitiei? Da o OUG care scoate din minti pe magistrati, interpretata ca un nou pumn in gura dat Justitiei. Magistratii ies in strada sau fac greva. Presa straina isi exprima indignarea. OUG e opera lui Tudorel Toader. Sectia e sub comanda lui Tudorel Toader. Cel care a declansat campania de contestare romaneasca a candidaturii a fost Tudorel Toader. Tudorel Toader apare drept agentul electoral al Codrutei Kovesi. O face numai din nerozie?" a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE