Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis da startul Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Cluj. La competiție participa și fiul președintelui sirian Bashar al-Assad

Postat la: 06.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Klaus Iohannis a fost invitat la deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj Napoca.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla duminică, 8 iulie, în municipiul Cluj-Napoca, unde va participa la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3-14 iulie a.c., reprezintă cea mai veche şi cea mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România, în anul 1959. Prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări, de pe cinci continente", se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va vizita duminică Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă". Unitatea medicală asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic, conform sursei citate. „Prin această vizită, Preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă", se mai arată în comunicat.

Totodată, fiul cel mare al președintelui sirian Bashar al-Assad a sosit în secret pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" din Cluj. Hafez al-Assad va participa la Olimpiada Internaţională de Matematică și face parte din lotul olimpic sirian. Adolescentul, în vârstă de 16 ani, a ajuns miercuri în Cluj, împreună cu ceilalți 10 membri ai delegaţiei olimpice siriene. Este vorba despre cinci elevi concurenți, cinci oficiali, precum și mai multe gărzi de corp responsabile cu paza fiului președintelui Siriei.

Din motive de securitate, delegația siriană a schimbat datele sosirii la Cluj de trei ori. Miercuri a fost lansată informația potrivit căreia membrii delegației vor ajunge duminică la Cluj, chiar înainte de deschiderea olimpiadei. Delegația din care face parte fiul lui Bashar al-Assad este cazată la un hotel din centrul Clujului care este rezervat în totalitate până pe data de 14 iulie, ultima zi a olimpiadei. Hafez al-Assad este membru al echipei olimpice de matematică a Siriei, el participând în 2016 la Olimpiada Internaţională de Matematică de Hong Kong şi în 2017 la cea găzduită de Rio de Janeiro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE