Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis da sah la PSD. Rferendum pe tema gratierii!

Postat la: 23.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Klaus Iohannis a facut prima declarație publica, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea l-a acuzat că a plănuit duminică seară, o nouă mineriadă si ca a fost prezent in fruntea demonstrantilor, la un miting ilegal. Iohannis anunta referendum pe tema gratierii.

"Astăzi, în seara zilei de 23 ianuarie, ne-am adunat în Palatul Cotroceni pentru a comemora unul dintre evenimentele de suflet ale românilor, Mica Unire. Ce clasă politică am avut noi atunci când a început să ia ființă națiunea română și ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleși să conducă țara se ocupă într-un mod cu totul paradoxal de cutotul alte lucruri. Atunci în 1859 politicienii s-au ocupat de unirea principatelor. Ai noștri se ocupă de grațiere, grațierea propriilor dosare. A fost ales atunci Alexandru Ioan Cuza, domnitor în Moldova și Țara Românească și s-a apucat de treabă. Codul penal al lui Cuza a fost un Cod Penal după model francez, considerat atunci cel mai bun, o abordare modernă. A fost primul Cod Penal din România care incrimina corupția, care făcea referire la infracțiunile de abuz în serviciu și conflict de interese. Ce generație am avut atunci, oameni care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume și ce politicieni avem azi. O coaliție aleasă să conducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea Codului Penal, se ocupă de ameliorarea Codului Penal într-un sens cel puțin discutabil. Micșorarea amenzilor pentru abuzul în serviciu.

În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste. Oameni indignați au ieșit ieri în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin OUG legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații. Imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziuni obedinete că este o nouă mineriadă, că e o lovitură de stat. Ce aberație! Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu politicienii dau lovitură de stat. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul. Doar nu-și imaginează cineva că au ieșit în stradă pentru acest Guvern. Românii au dreptul la o clasă politică pe măsură. Această temă a devenit în mod nefericit o temă națională. Un referendum prin care românii vor putea să se exprime, să spună dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu, fiindcă aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD.

Aparent vorbim despre chestiuni legate de justiție. Aparent vorbim despre OUG pe teme foarte concrete. În realitate, dragi români, vorbim despre ce fel de națiune vrem să fim. Vrem să fim o națiune puternică, un stat de drept sau vrem să fim o națiune așa și așa cu un stat de drept care poate fi înmuiat și discutat. Vrem să fim o națiune care seamănă cu generația care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Vrem să fim o națiune așa cum sunt națiunile europene sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea în corul națiunilor europene? Așadar trebuie să ne hotărâm ce fel de națiune vrem să fim. Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi. Îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri, competenți. Orice altceva pentru mine este prea puțin, iar pentru mine, pentru a atinge acest obiectiv niciun preț nu este prea mare", a spus Iohannis.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE