Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis: Alegerile anticipate nu pot fi excluse

Postat la: 23.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că soluţia alegerilor anticipate este posibilă în cazul unei "crize profunde", ceea ce el nu îşi doreşte, însă ele "nu pot fi excluse" ca variantă.

Întrebat de unde va desemna noul premier, Iohannis a răspuns: "dintre politicienii de la București. Asta a fost o glumă. Voi avea discuții luni cu toate partidele, apoi o să fac o evaluare proprie și mă întâlnesc și cu voi (jurnaliștii - n.r.) să vă spun. Bănuiesc că ați aflat programările și că am chemat toate partidele parlamentare. Vreau să știu toate opiniile, apoi voi trece la desemnarea unei persoane. Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, care mă convinge că are capacitatea să conducă Guvernul și care are o majoritate în spate", a declarat Iohannis.

În legătură cu posibila pierdere a majorității de către coaliția PSD-ALDE, președintele a susținut: "am văzut că se fac tot felul de scenarii, unii politicieni îmi dau sfaturi cum și pe cine să numesc. Aceste lucruri cu majoritatea se stabilesc prin vot în Parlament". Iohannis a mai spus că scenariul alegerilor anticipate nu e de dorit, dar nici nu poate fi exclus deoarece este prevăzut în Constituție: "Alegerile anticipate sunt o soluție prevăzută în Constituție. Pentru a ajunge la alegeri anticipate, trebuie să intrăm într-o criză profundă și eu nu-mi doresc asta în niciun caz, dar nu pot fi niciodată excluse și depind foarte mult de voturile din Parlament".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE