Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis a promulgat legea care dezincriminează conflictul de interese, fără să ceară reexaminare

Postat la: 22.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de promulgare a legii care desfiinteaza notiunea de conflict de interese in Codul Penal, aceasta fiind inlocuita cu sintagma "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane". Seful statului nu a trimis Parlamentului legea pentru a fi reexaminata, desi avea acest instrument la dispozitie.

Legea a fost atacata la Curtea Constitutionala de catre USR, PMP si PNL, dar CCR a decis pe 14 iunie sa respinga sesizarea. "Curtea a statuat ca restrangerea sferei incriminarii infractiunii de conflict de interese nu este de natura a incalca dispozitiile constitutionale referitoare la dreptul international si dreptul intern, prevazute la art.11 din Legea fundamentala", se arata in comunicatul transmis atunci de CCR.

Camera Deputatilor a adoptat aceasta lege pe 25 aprilie, cu 187 voturi "pentru", 71 "impotriva" si 6 abtineri. La acea vreme, deputatul USR Stelian Ion, membru in Comisia Juridica, a declarat de la tribuna plenului ca prin acest proiect "se desfiinteaza practic conflictul de interese". "Constatam ca vin tavalug unele dupa altele acest proeicte care slabesc lupta impotriva coruptiei" a spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE