Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova, avizată pozitiv de două comisii parlamentare

Postat la: 15.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituţia Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română", a fost avizat pozitiv, miercuri, de către două comisii parlamentare, relatează site-ul Radio Chişinău.

Avizul pozitiv a fost dat de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie şi de Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. Săptămâna trecută, introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova a fost avizată pozitiv de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.

Iniţiativa legislativă a fost înregistată în Parlamentul de la Chişinău cu semnăturile liberal-democraţilor, liberalilor, popular-europenilor şi ale unor deputaţi democraţi. La începutul lunii noiembrie, Curtea Constituţională de la Chişinău a dat aviz pozitiv pentru înlocuireaa sintagmei "limba moldovenească" din Constituţia Republicii Moldova cu "limba română".

În schimb, preşedintele moldovean Igor Dodon consideră drept inadmisibile şi nelegitime încercările de a legifera limba română ca limbă oficială şi a propus organizarea unui referendum în acest sens.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE