Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Intervenţie dramatică pe pârtia din Şureanu. O tânără a rămas agăţată de telescaun

Postat la: 16.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O intervenţie mai puţin obişnuită a avut loc, miercuri, pe pârtia de pe Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu, judeţul Alba, unde o femeie a rămas agăţată de telescaun în momentul în care a încercat să coboare la capătul de sus al pârtiei.

Turista a rămas agăţată de bretelele rucsacului, care s-au prins de telescaun. Femeia a purtat rucsacul în spate când s-a urcat pe telescaun deşi acest lucru este strict interzis. De teamă să nu cadă, turista a stat nemişcată câteva minute bune, atârnând de telescaun. Femeia a făcut greşeală să poarte un rucsac în spate cât timp se află pe telescaun. Salvamontiştii recomandă ca rucsacul să fie ţinut în braţe, special pentru a evita astfel de situaţii.

Angajaţii pârtiei au urcat pe unul dintre stâlpi şi au ridicat-o cu grijă, aşa că nimeni nu a fost rănit.Joi, aceasta ar fi încercat din nou să urce în telescaun cu rucsacul în spate dar nu a fost lăsată. Salvamontiştii recomandă ca rucsacul să fie ţinut în faţă, pe umeri, în special pentru a evita astfel de situaţii. "Atunci când ruccsacul este ţinut în spate, persoana care stă în telescaun este aplecată în faţă.

La coborâre, când ridică bara de protecţie, îşi pierde echilibrul din cauza modificării centrului de greutate al corpului. Regula obligatorie pentru cei care urcă cu telescaunul este ca rucsacul să fie ţinut în faţă, pe umeri, astfel încât să nu fie afectat echilibrul persoanei la coborâre. Tânăra de pe pârtia din Şureanu a avut noroc pentru că beretelele rucsacului nu au cedat", a spus Lucian Forda, şeful Salvamont Alba.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE