Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Institutul Cantacuzino trece la Ministerul Apărării şi devine unitate militară

Postat la: 23.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Institutul Cantacuzino va fi transferat în cel mult o lună în subordinea Ministerului Apărării şi va deveni unitate militară cu o conducere militară. Anunţul a fost făcut în şedinţa de guvern de miercuri, ministrul Apărării declarând că va prezenta în cel mult trei săptămâni un proiect în acest sens.

"În circa o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte a ministerului Apărării. Cu specialiştii de acolo ne-am lămurit. Poate o mână militarizată va avea rezultate", a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern, de miercuri, adresându-se ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Întrebat dacă transferul este posibil în acest termen, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că a discutat deja despre organizarea institutului: "Este o problemă delicată. În baza materialului de control făcut de ministrul Bodog, în 2-3 săptămâni venim cu un proiect de act normativ, ca să îl transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară".

La începutul lunii august, ministrul Sănătăţii anunţa că la Institutul Cantacuzino se vor produce vaccinuri în circa 2-3 ani. În iulie, în şedinţa de Guvern, tot ministrul Florian Bodog anuţa că "am început deja discuţia cu domnul ministru al Cercetării, încercăm să găsim o soluţie de a schimba hotărârea de guvern şi o să vă prezentăm acest lucru pentru a operaţionaliza Institutul Cantacuzino şi vă voi prezenta o propunere de relansare".

În luna mai, ministrul Florian Bodog spunea că şi-ar dori la conducerea Institutului un manager adus de la Agenţia Naţională a Medicamentului. Şi în aprilie, Bodog a anunţat că urmează o colaborare între reprezentanţii Institutului Pasteur şi cei de la Cantacuzino, pentru o relansare a institutului de la noi din ţară. În decembrie anul trecut, printr-o ordonanţă a Guvernului, Institutului Naţional de Cercetare "Cantacuzino" a trecut din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE