Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Instanţa supremă din Republica Moldova menţine decizia de anulare a scrutinului din Chişinău

Postat la: 26.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a dispus, luni seară, menţinerea deciziei Judecătoriei Chişinău şi a Curţii de Apel prin care a fost anulat scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

În contextul deciziei instanţei supreme, Chişinăul va fi condus de un primar interimar până la organizarea unui nou scrutin local, în 2019. "Astăzi a fost ucisă democraţia", a afirmat Andrei Năstase după anunţarea deciziei, potrivit Unimedia. Sute de persoane au protestat în faţa Curţii Supreme de Justiţie în aşteptarea deciziei. Judecătoria Chişinău a anulat, săptămâna trecută, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin. "Pentru mafie, nu contează votul cetăţenilor. Este o decizie arbitrară" , a declarat Andrei Năstase săptămâna trecută, potrivit cotidianului Jurnal de Chişinău. Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chişinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE