Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inspector din echipa de control trimisa la DNA acuza imixtiunea conducerii Inspectiei Judiciare in efectuarea controlului

Postat la: 04.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un inspector din cadrul echipei desemnate de Inspectia Judiciara (IJ) pentru a efectua verificarea managmentului Directiei Nationale Anticoruptie acuza conducerea IJ de imixtiune in efectuarea controlului, printr-o serie de dispozitii ilegale, si prelungirea nejustificata a perioadei de control de natura a perturba activitatea DNA.

Inspectorul Elena Radescu sustine, intr-o nota de 12 pagini transmisa CSM, ca dispozitiile date sunt "de natura de a crea conditii pentru scurgeri de informatii in cauza aflate in proceduri speciale". Inspectorul sustine ca Adrian Romanescu Pampu, directoarea Directiei de I.J. pentru procurori, i-a cerut sa verifice "dosarele in materialitatea lor", desi anterior controlului s-a stabilit ca se vor verifica doar modalitatile de lucru si motivele nesolutionarii, fiind exclus de la analiza obiectul cauzei. Potrivit surselor HotNews.ro, controlul realizat de o echipa de sase inspectori s-a incheiat, fiind pozitiv pentru DNA. Controlul Inspectiei Judiciare a inceput la jumatatea lunii iulie si a fost cerut de ministrul justitiei, Tudorel Toader.

Elena Radescu scrie in Nota transmisa CSM ca unul dintre inspectorii din echipa de control i-a transmis din partea conducerii IJ sa nu mai vorbeasca cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, decat in prezenta tuturor membrilor echipei de inspectori. "Referitor la discutiile purtate cu procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi i-am precizat ca potrivit ordinelor de repartizare a sarcinilor (...) aceasta coordoneaza si controleaza activitatea Sectiei de combatere a coruptiei care face obiectul controlului meu. Prin urmare, orice disfunctionalitate trebuie sa o discut si sa solicit un punct de vedere, care nu poate fi cenzurat de inspectorii care nu fac parte din echipa stabilitata sa verifice activitatea acestei sectii.", se arata in nota inspectorului.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE