Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inspecţii la Policolor şi BASF, într-o anchetă derulată de Consiliul Concurenţei pe piaţa vopselelor auto

Postat la: 20.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei pe piaţa vopselelor auto de amestec pentru retuş (Mixing System) din România.

Investigaţia vizează posibile practici anticoncurenţiale ce constau în încheierea unui contract de distribuţie exclusivă între doi concurenţi, Policolor SA şi BASF COATINGS SERVICES GMBH - Austria, precum şi refuzul concertat al celor doi de a furniza produse unui client. În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediile companiile Policolor SA şi BASF SRL România , iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. „Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor", a informat autoritatea de concurenţă.

Policolor este liderul regional (în zona de SE a Europei) în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor, fiind producător şi furnizor de soluţii complete atât pentru piaţa bunurilor de larg consum, cât şi pe cea industrială şi auto. Divizia „Automotive" a Policolor produce şi comercializează o gamă largă de vopsele auto şi soluţii complementare.

BASF COATINGS SERVICES GMBH - Austria este o subsidiară a grupului BASF, lider în dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea unei game largi de vopsele pentru industria de automobile. Grupul BASF deţine în România companiile BASF SRL şi BASF Coatings Services SRL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE