ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Îngrijorare la Budapesta. Viitorul maghiarilor din Transilvania este privit cu suspiciune

Postat la: 18.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover a oferit un interviu în presa din țara vecină în care a declarat că nivelul relaţiilor dintre România şi Ungaria este foarte scăzut. Din această cauză, viitorul comunităţii maghiare din Transilvania este privit cu îngrijorare, informează Mediafax.

Oficialul spune că Guvernul de la Budapesta încearcă să construiască relaţii economice care să ajute comunitatea româno-maghiară.
În opinia sa, atitudinea Uniunii Europene (UE) faţă de drepturile omului este "un pic distorsionată. Conducătorii blocului european sunt mai preocupaţi de "igiena mentală a puilor hibrizi de găină şi porcilor îngrăşaţi" decât de protecţia drepturilor comunităţilor la "autodeterminare" educaţională şi culturală.

Tot în ceea ce priveşte "comunităţile ungureşti din vecinătatea apropiată", Kover a lăudat ţări vecine ca Slovenia şi Croaţia pentru protejarea drepturilor comunităţilor maghiare. În schimb, preşedintele Legislativului de la Budapesta a criticat Slovacia deoarece autorităţile din această țară consideră comunitatea maghiară drept un "risc la adresa securităţii naţionale".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE