Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INEDIT: Sindicaliștii de la CFR cer Cuc-ului lui Bădălău să vândă la fier vechi 2.500 de vagoane de marfă

Postat la: 15.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma cu doua zile, ministrul Transporturilor impus de baronul giurgiuvean Nicolae Badalau - Razvan Cuc si de "regele pacanelelor" - secretarul de stat Dragos Titea, au avut o intalnire cu cei din conducerea executiva a companiei CFR Marfa, in frunte cu "Fuego" Pavel Barculet, dar si cu reprezentantii organizatiilor sindicale.

Toate bune si frumoase in comunicatul ministerului despre aceasta intalnire. Adica, vazut, pupat, bagat in seama, cateva poze si o multime de promisiuni. Insa, nu s-a spus mai nimic despre ce au revendicat sindicalistii. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, liderii sindicali, in frunte cu eternul si controversatul Iulian Mantescu, au ridicat ministrului Transporturilor cateva revedincari care ridica mari semne de intrebare vis a vis de jocurile pe care acestia le fac.

Prima revendicare a sindicalistilor a vizat "reducerea T.U.I. (taxa de utilizare a infrastructurii) pentru operatorii de transport feroviar de marfa". Ooopppss! S-au trezit sindicalistii ca TUI este prea mare! Oare pentru cine? Pentru CFR Marfa sau operatorii privati de transport feroviar de marfa? Nu cumva ei mor de grija privatilor?!

In schimb, au facut ministrului Transporturilor o propunere bomba: "vanzarea pe bursa a unui numar de 2.500 de vagoane din parcul inactiv in scopul cresterii veniturilor, altele decat cele din exploatare si reducerea tarifelor NON-TUI". Adiva, vanzarea la fier vechi a 2.500 de vagoane. De asemenea, sindicaliatii au "renegocierea contractului de acces pe infrastructura publica feroviara cu CFR SA in vederea reducerii cheltuielilor cu TUI", dar si "eliminarea accizei la motorina care costa CFR Marfa aproximativ 3 milioane de lei anual".

A doua zi dupa aceasta intalnire fulminanta a sindicalistilor cu staful ministerului, de fapt, ca toate care au avut loc de a lungul timpului imediat dupa ce se instaleaza un nou ministru, la CFR Marfa s-a luat o hotarare care ar trebui sad ea de gandit celor din Palatul CFR, si nu numai. Consiliul de Administratie al CFR Marfa, avandu-l in frunte pe controversatul Dan Jianu, a adoptat, ieri- 14.02.2017, hotararea "de utlizare a sumei de 8 milioane de lei (utilizata in cursul anului 2016 pentru ajustarea cheltuielilor cu tichetele de masa) pentru ierarhizarea salarizarii functiilor dupa aprobarea BVC al societatii".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE