Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Indicele ROBOR a scăzut la 2,88%, cel mai mic nivel din ultimele şapte luni. Ratele ar trebui să scadă la creditele în lei

Postat la: 10.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Indicele ROBOR este cel în funcție de care se calculează ratele pentru creditele luate prin programul 'Prima Casă'. Scăderea vine în contextul în care Guvernul a impus la finele anului 2018 'taxa pe lăcomie', care este plătită de către bănci în cazul în care indicele ROBOR depășește 2%.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a acuzat recent BNR că face presiuni asupra băncilor pentru a nu scădea dobânzile și l-a invitat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la o discuție la sediul instituției pe care o conduce. De partea cealaltă, Isărescu a respins ieri criticile și a spus că acestea sunt o 'aiureală'.

BNR a criticat aspru 'taxa pe lăcomie' într-un raport oficial. Guvernul estimează că va colecta 3,6 miliarde de lei din aceasta în acest an, dar Teodorovici spune că scopul nu este strângerea de bani ci forțarea băncilor să scadă dobânzile. Dacă indicele ROBOR tot scade, nu același lucru se întâmplă cu cursul leului, acesta înregistrând miercuri și joi noi recorduri negative în fața euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE