Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INDEXUL PROSPERITĂŢII. Ce reprezintă şi pe ce lor se situează România în acest clasament

Postat la: 12.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Le­ga­tum Institute, un think tank din Londra, a găsit o soluţie, un indice care pe lângă factori teh­nici precum PIB per capita ia în cal­cul şi factori mai umani, ca bu­curia, tristeţea şi prietenii, conform ZF.

Potrivit organizaţiei, adevăra­ta prosperitate este o combinaţie din­tre bunăstarea economică şi cea socială. Indicele anual al aces­teia utilizează această definiţie a pro­sperităţii pentru a evalua şi mo­nitoriza performanţele diferi­te­lor ţări din lume după mai multe cri­terii, incluzând sănătatea, edu­caţia, economia şi capitalul social, dar cu 104 „variabile". Indicele Prosperităţii constituie un instru­ment puternic care ne arată cum se formează şi cum se schimbă pro­speritatea la nivel mondial. Astfel pot fi mai bine înţelese ace­le ţări care devin mai prospere, dar şi cele a căror prosperitate scade şi lecţiile care pot fi învăţate în aceste cazuri.

Organizaţia londoneză iden­ti­fică şi susţine politicile şi practicile ca­re asigură tranziţia oamenilor, co­munităţilor şi ţărilor de la sără­cie la prosperitate. Analizele şi solu­ţiile propuse de aceasta se ba­zează pe dovezi solide. Pe 15 iunie directorul de po­liti­ci­ economice al Legatum Shan­ker Singham va participa la Bucu­reşti la o conferinţă organizată de ZF cu tema „Potenţialul Româ­ni­ei, de la capitalul de încredere la pro­speritate". El va discuta despre stu­diile institutului. La conferinţă vor participa, printre alţii, premie­rul Sorin Grindeanu şi guver­na­torul BNR Mugur Isărescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE