Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incredibil: MTS a plătit 8.000 de euro pentru un bilet de avion al „Uței" Lipă de la București la Rio de Janeiro

Postat la: 20.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca fosta canotoare Elisabeta „Uta" Lipa s-a comportat ca un vataf cat timp a condus CS Dinamo si Ministerul Tineretului si Sportului. Adica, interesul ei personal a fost mai presus de interesul clubului Dinamo si al MTS.

La Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro din 2016 , „Uta" Lipa a fost acuzata ca fiul si sotul ei au fost prezenti acolo pe banii COSR. Insa, faptul ca Lipa isi cara familia pe banii altora la asemenea evenimente nu este o noutate pentru ca acest lucru s-a intamplat si la JO din 2012 de la Londra. Deocamdata, nu este foarte clar cine platit transportul si cazare fiului si sotului „Utei " Lipa la Rio de Janeiro. Dar un lucru este cert si anume ca ea a facut parte din delegatia COSR formata din 161 de persoane, fiind si vicepresedinte COSR, iar forul olimpic romanesc a suportat toate cheltuielile, inclusiv transportul cu avionul pe ruta Bucuresti- Rio de Janeiro si retur. Cu toate acestea, „Uta" Lipa a beneficiat de la MTS de o suma enorma pentru deplasarea cu avionul de la Bucuresti pana la Rio de Janeiro si retur, dar si de diurna.

Bilet de avion pentru Lipă: MTS-8.100 de euro, COSR- 2.870 de euro

Ministerul Tineretului si Sportului, condus acum de catre Marius Alexandru Dunca, a raspuns solicitarii ZIUAnews privind deplasarile efectuate si cheltuielile aferentae perioadei cat „Uta" Lipa a fost ministru, adica de la sfarsitul lui noiembrie 2015 pana in 4 ianuarie 2017. Rapunsul ministrului Marius Dunca este fabulos si dea dreptul incredibil. Pentru patru deplasari externe ale „Utei" Lipa- Germania, Elvetia, Brazilia si Budapesta, MTS a cheltuit pentru cazare, transport si diurna, suma de 51.578,46 de lei, adica circa 12.000 de euro. Insa, ceea mai mare parte din acesti bani- 39.015,43 de lei, adica circa 9.000 de euro, s-au dat pentru transportul si diurna, fara cazare, la JO de vara de la Rio. Surpriza cea mai mare vine din faptul ca MTS a platit o suma incredibil de mare - 36.009,37 de lei, adica vreo 8.100 de euro, pentru transportul cu avionul al „Utei " Lipa pe ruta Bucuresti-Rio de Janeiro, in conditiile in care COSR a anuntat ca a asigurat transportul cu avionul pentru intreaga delegatie a Romaniei. Mai mult, din datele furnizate de COSR a rezultat ca un biliet de avion pe ruta Bucuresti- Rio de Janeiro si retur a costat, in medie, 2.870 de euro.

Ori de la 2.870 de euro pa la 8.100 de euro este o diferenta uriasa si nicio companie aviatica din lume nu a vandut un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Rio de Janeiro si retur cu suma de 8.100 de euro. Incredibil, dar adevarat! Daca COSR a anuntat ca a asigurat transportul cu avionul la JO de vara din 2016 pentru intreaga delegatie a Romaniei din care a facut parte si „Uta" Lipa, de ce a mai fost nevoie ca MTS, condus atunci de Lipa, sa plateasca o suma uriasa pentru un asemenea transport cu avionul? Deocamdata, nici MTS, nici COSR nu au un raspuns oficial. Insa, exista o posibila explicatie speculativa: cu cei 8.100 de euro de la MTS se putea achita transportul cu avionul pana la Rio si inapoi pentru intreaga familie Lipa, daca tinem cont ca COSR a achitat, in medie, pentru un bilet 2.870 de euro. In plus, MTS a achitat pentru deplasarea in Brazilia a „Uta" Lipa, o diurna de 3008,08 de lei, adica vreo 680 de euro. Daca tinem cont ca diurna legala pentru Brazilia a fost de 32 USD/zi, iar un dolar a fost cotat, in august 2016, la 3,9 lei, reiese Lipa a stat in Brazilia 23 de zile, ceea ce este posibil intrucat JO de vara s-au desfasurat intre 5 si 21 august, adica timp de 17 zile, la care se mai adauga timpul la dus si de intoarcere in tara.

Deplasare cu cântec în Elveția

Din datele furnizate de MTS mai reiese ceva surprinzator legat de deplasarea „Utei" Lipa in Elvetia inainte de JO de vara din Brazilia. MTS a decontat pentru aceasta deplasare suma de 6.702.45 de lei, adica circa 1.500 de euro, din care 5457.4 de lei (cc 1.200 de euro), pentru cazare si o diurna de 1007,6 lei, ceea ce reprezinta vreo 230 de euro. Daca tinem cont ca diurna legal pentru Elvetia este de 38 de euro/zi rezulta ca Lipa a stat vreo 6 zile in Tara Cantoanelor. Din datele puse la dispozitia ZIUAnews de MTS mai rezulta ca aceasta deplasare a fost facuta cu masina si nu cu avionul. Intamplator sau nu, fiul „Utei" Lipa urmeaza de anul trecut isi continua studiile in Elvetia. Dar, ramane de vazut cine va face lumina in aceste cazuri, dar un lucru e cert: Cine poate, oase roade!

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE