Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incident grav în Marea Neagră: O navă a Gărzii de Coastă româneşti a fost lovită de un pescador turcesc. Turcii au fost prinşi după ce s-au tras focuri de armă

Postat la: 07.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Urmărire cu focuri de armă în apele teritoriale ale României din Marea Neagră! Poliţiştii de frontieră constănţeni au identificat un pescador turcesc care bracona în apele româneşti, motiv pentru care au încercat să îi oprească pe braconierii turci.

Totul s-a întâmplat luni, 3 aprilie, în jurul orei 21.00, când poliţiştii Gărzii de Coastă au fost informaţii de lucrătorii SCOMAR Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră) că o ambarcaţiune suspectă desfăşura activităţi de pescuit ilegal. Nava MAI 1101 a Grupului de Nave Constanţa a pornit în misiune şi a identificat ambarcaţiunea suspectă ca fiind un pescador turcesc inscripţionat „CAN HAN".

"Ambarcaţiunea nu s-a supus somaţiilor verbale, pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale. Astfel, poliţiştii de frontieră au executat focuri de avertisment, folosind armamentul de la bordul navei PFR, cu respectarea prevederilor legale. Echipajul pescadorului a ignorat avertismentul poliţiştilor de frontieră, continuându-şi deplasarea, ulterior intrând în coliziune cu nava MAI 1101, provocând acesteia pagube minore.

La ora 23.10, pescadorul a fost oprit, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, nu s-a putut efectua un control la bordul navei, aceasta fiind remorcată către Portul Constanţa", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă. În data de 04.04.2017, pescadorul a fost adus în Portul Constanţa, iar poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE